Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ολοκληρώνει οσονούπω και την τρίτη του δεκαετία, κάτι που αποδεικνύει ότι ως θεσμός… ήρθε για να μείνει στην πόλη και να της δώσει μια μοναδική πολιτιστική αξία. Στην πορεία των χρόνων, παρά τις περιπέτειες που πέρασε (σ.σ. κυρίως χρηματοδοτικές), κατάφερε όχι μόνο να εδραιωθεί, αλλά και να γίνει διεθνές σημείο αναφοράς.

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της “Φάρις” εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 29ου πλέον Φεστιβάλ, ποσό που ανέρχεται στα 650.000 ευρώ.

Όπως μας έχει μάθει, θα πραγματοποιηθεί  από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου. Η αυλαία θα ανοίξει με μια παράσταση χορευτικής ομάδας από την Κίνα.

Από πλευράς της, σχετικά με το 29ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, η καλλιτεχνική διευθύντρια, Λίντα Καπετανέα, επισήμανε μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερις μεγάλες παραγωγές, που θα παρουσιαστούν στην κεντρική σκηνή και τέσσερις ακόμη που θα παρουσιαστούν στο Black Box.

Επίσης, θα παρουσιαστούν οκτώ παραστάσεις στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ενώ και φέτος θα γίνουν παραστάσεις στην Costa Navarino και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι ομάδες που θα έρθουν φέτος στο Φεστιβάλ προέρχονται από την Κίνα, τον Καναδά, τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Σλοβακία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Γερμανία και τη Μοζαμβίκη όσον αφορά το εξωτερικό.

Όπως είναι φυσικό, η συμπλήρωση του χρόνου 30 χρόνων συνεχούς λειτουργίας έχει θέσει έναν έντονο προβληματισμό μεταξύ της καλλιτεχνικής διευθύντριας, αλλά και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, για τυχόν αλλαγές ή μεταμορφώσεις που θα πρέπει να λάβει ο χαρακτήρας του. Βέβαια, ανάλογες σκέψεις τέθηκαν και στο παρελθόν, αλλά όλη αυτή η συζήτηση δεν έχει μορφοποιηθεί ακόμα σε μια συγκεκριμένη πρόταση. Το σίγουρο είναι ότι ένας θεσμός με τόσα χρόνια λειτουργίας στην… πλάτη του θα πρέπει να ανανεωθεί χωρίς όμως βιαστικές αποφάσεις.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *