Πελοπόννησος: Πώς θα σωθούν η σταφίδα και οι παραγωγοί

Με απόφασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) και την κυβέρνηση να αποδεχτούν  τις προτάσεις της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και των Συνεταιρισμών και να προχωρήσουν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στην απορρόφηση των αποθεμάτων σταφίδας με κρατική χρηματοδότηση.

Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτό ζητά η κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της και να πληρώσει στην Παναιγιάλειο άμεσα τα 2.600.000 ευρώ που της οφείλει εδώ και 14 μήνες.

Για την υλοποίηση της απόφασής τους ζητούν επίσης άμεσα συνάντηση με τον υπουργό και τον πρωθυπουργό αντιπροσωπείας του ΠεΣυΠ αποτελούμενη από τον περιφερειάρχη, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους προέδρους των Ενώσεων Μεσσηνίας, Κορίνθου, Κιάτου και της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, αν η κυβέρνηση αρνηθεί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των σταφιδοπαραγωγών, εκφράζει τη βούληση της να συμβάλει οικονομικά στην απορρόφηση μέρους των αποθεμάτων που αντιστοιχούν στην παραγωγή της Μεσσηνίας και Κορινθίας. Στην περίπτωση αυτή, αποφασίζει να καλέσει και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους Δήμους όλων των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών (Μεσσηνίας, Κορινθίας, Ηλείας, Αχαΐας και Ζακύνθου) να πράξουν το ίδιο.

Για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας αποφασίστηκε κοινή συνεδρίαση των δύο Περιφερειακών Συμβουλίων, όπου θα προσκληθούν όλοι οι δήμαρχοι των σταφιδοπαραγωγικών περιοχών.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *