Από τις πρώτες πρωινές ώρες χθες σημειώνεται σταθερή χιονόπτωση στις ορεινές περιοχές του Δήμου.

Από πλευράς τους, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Ζαφειρόπουλος βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των ορεινών Κοινοτήτων και παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου, ώστε όπου απαιτηθεί να υπάρξει παρέμβαση, είτε με την αποστολή μηχανημάτων για το άνοιγμα των δρόμων είτε με ό,τι άλλο χρειαστεί.

Στον Ταΰγετο, ιδιαίτερα σε Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές και Νέδουσα, υπάρχει αρκετό χιόνι, όπως επίσης σε Λαδά και Καρβέλι, από την Ιερά Μονή Δήμιοβας και ψηλότερα όπου έχει σημειωθεί χιονόπτωση.

Η μία αλατιέρα του Δήμου επιχειρούσε, με οδηγό τον πρόεδρο της Κοινότητας Αλαγονίας, Γιώργο Καζάκο. Επίσης, συνέδραμε με αλατιέρα η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών 4Χ4.

Σημειώνεται ότι το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας έχει ενημερώσει ότι η κυκλοφορία των οχημάτων από την 22η χ/θ έως την 41η χ/θ της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Στην Πολιανή, όπου υπάρχει σε ετοιμότητα η δεύτερη αλατιέρα του Δήμου, με οδηγό τον εθελοντή Παναγιώτη Σπυρόπουλο, χιόνιζε από χθες το πρωί, όπως και στα ορεινά διαμερίσματα της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, αναμενόταν σύντομα ύφεση των φαινομένων στην περιοχή μας, όμως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών οι πολίτες πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση λόγω πιθανού παγετού.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *