Έρχονται εκλογές λύτρωσης και δημοκρατικής ανάσας

Η εικόνα που δείχνουν τα μέσα ενημέρωσης για τις επερχόμενες εκλογές φαίνεται να μην έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Κι αυτό γιατί στις δύο δημόσιες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Καλαμάτα, μέσα στο 2023, υπήρξε μεγάλη προσέλευση πολιτών, λόγος για ελπίζουν στη Νομαρχιακή Επιτροπή ότι το κόμμα θα κρατήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό το “μεγάλο” ποσοστό των εκλογών του 2019 στη Μεσσηνία, μήνυμα που έρχεται σε αντίθεση με όσα υποστηρίζουν οι αντίπαλοί του,  τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Η πρώτη ήταν στην αίθουσα “Θόδωρος Αγγελόπουλος του Εργατικού Κέντρου και η δεύτερη, μόλις προχθές, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία έκοψε την πίτα του για τη νέα χρονιά   στο καφέ “LEYENDA”, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό., όπου παρά τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα, η παρουσία μελών και φίλων του ήταν εντυπωσιακή.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρώην βουλεύτρια Γιώτα Κοζομπόλη για να δώσει στη συνέχεια το λόγο στον πρώην βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης του κόμματος Αλέξης Χαρίτσης.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Χαρίτσης εξήγησε γιατί το 2023 είναι μια χρονιά ορόσημο για τους πολίτες, ενόψει και της προσφυγής στις κάλπες.  Για τον ομιλητή οι προοδευτικές δυνάμεις και ο κόσμος της δημοκρατίας έχουν ένα ιστορικό καθήκον: να μετατρέψουν τις εκλογές της απλής αναλογικής στην καθοριστική κάλπη που θα αναδείξει την πιο δημοκρατική κυβέρνηση που έχει εκλεγεί στον τόπο. Μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα διασφαλίσει η πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στις εκλογές.

Για να υπάρξει, ένα συμβόλαιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας που θα βάλει ξανά στο προσκήνιο τις ανάγκες της κοινωνικής πλειονότητας. Με επιβολή της δικαιοσύνης παντού και για όλους από τις πρώτες κιόλας ημέρες.

 Για τους εργαζόμενους, τη νέα γενιά, τους αγρότες. Τη μεσαία τάξη και τους συνταξιούχους που εξαπατήθηκαν και εργαλειοποιήθηκαν από τον Κ. Μητσοτάκη. Θα φέρει, επίσης, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με πρόγραμμα για την πολιτική αλλαγή και τη δημοκρατική αναγέννηση της χώρας και της πλειονότητας του λαού. Για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, την αποκατάσταση των αδικιών, για τη διαφάνεια, την ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις εκλογές έχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και ένα πολύ επιτυχημένο και σοβαρό σύνθημα, το “Δικαιοσύνη παντού”. Δικαιοσύνη παντού, συνέχισε ο Αλέξης Χαρίτσης, μπορεί να φέρει μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση που νοιάζεται για τα προβλήματα του απλού κόσμου και του λαού.

Πρόσθεσε όμως ότι η συγκρότηση προοδευτικής διακυβέρνησης προϋποθέτει τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, γι’ αυτό και κάλεσε τις οργανώσεις και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν συλλογικά τη μάχη για τη νίκη αλλά και κάθε μέλος, κάθε φίλο του ΣΥΡΙΖΑ να αγωνιστεί και ατομικά για να επιτευχθεί η πολιτική αλλαγή “με αισιοδοξία, με πείσμα, με αγωνιστικότητα, με αυταπάρνηση και με πίστη ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να αλλάξουν προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας”.

Το φλουρί έτυχε στον Γιάννη Ασημακόπουλο, που κέρδισε δώρο μια σειρά βιβλίων του Άγγλου ιστορικού- μαρξιστή Eric Hobsbsbawm και συνεχίστηκε με μουσικό πρόγραμμα από το εξαιρετικό συγκρότημα “ΟΥΛΑΛΟΥΜ”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *