Παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια έκθεσης ιστορικών κειμηλίων του συλλέκτη – ερευνητή Χρήστου Κατσαμπάνη. Η έκθεση με τίτλο «Φορεσιές Παλιές – Παλαιότυπα – Άρματα του 1821» φιλοξενείται σε χώρο του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας έως την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

Στην έκθεση παρουσιάζονται θέματα παράδοσης, πολιτισμού και στρατιωτικής ιστορίας μέσα από ευρήματα που προέρχονται κυρίως από σπίτια και καταγράφονται επιγραμματικά κάποια χαρακτηριστικά και μαρτυρίες εκείνων που τα είχαν στην κατοχή τους.

«Η έκθεση ιστορικών κειμηλίων του Χρήστου Κατσαμπάνη, που φιλοξενείται στο Στρατιωτικό Μουσείο είναι πράγματι εντυπωσιακή», σημείωσε ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του, επισημαίνοντας ότι αποτελεί «μία έκθεση, μια συλλογή που δείχνει το προσωπικό μεράκι και την προσπάθεια του κ. Κατσαμπάνη».

Επίσης, ο κ. Βασιλόπουλος, έδωσε συγχαρητήρια για την εν λόγω πρωτοβουλία και κάλεσε τους πολίτες να επισκεφτούν την έκθεση και να θαυμάσουν από κοντά τα ιστορικά κειμήλια.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *