Υπογραφές σήμερα για Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης

Με εμφανή ικανοποίηση ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, υπέγραψε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας, τη σύμβαση για την ανακατασκευή του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης, ένα έργο που ο δήμαρχος χαρακτήρισε “σπουδαίο” και “έργο πνοής”, γιατί ουσιαστικά, όπως συνέχισε, θα δημιουργηθεί ένα συνεδριακό κέντρο, “ένα σημείο πολιτιστικής ανάπτυξης για ολόκληρο το Δήμο Μεσσήνης”.

Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρία “Κτιριοτεχνική ΕΠΕ”, ο εκπρόσωπος της οποίας, Βλάσης Θεοδοσίου, δήλωσε ότι πρόθεση της εταιρίας είναι να ολοκληρωθεί το έργο εντός της συμβατικής προθεσμίας, που είναι 30 μήνες, απαντώντας και στον δήμαρχο, κ. Αθανασόπουλο, που ζήτησε οι εργασίες να ξεκινήσουν γρήγορα και να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα.

Ο προϋπολογισμός του έργου ήταν 2.600.000 ευρώ, ενώ το ποσό της σύμβασης είναι 1.954.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον τίτλο του έργου, στο Φιλοσοφικό Κέντρο, που ανεγέρθηκε το 1989, θα εγκατασταθούν η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Ωδείο.

Ακόμη ο δήμαρχος Μεσσήνης δήλωσε ότι η ανακατασκευή του Φιλοσοφικού Κέντρου ήταν προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής, η οποία γίνεται πράξη, τονίζοντας όμως ότι χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν δύσκολα προβλήματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τις χρήσεις γης στο συγκεκριμένο οικοδομικό τετράγωνο, που βρίσκεται κοντά στο Δημαρχείο και την έκδοση οικοδομικής άδειας.

Με την ευκαιρία ο δήμαρχος ρωτήθηκε για το αν έχει χαθεί η χρηματοδότηση για το έργο της δημιουργίας Πολιτιστικού Κέντρου στις αποθήκες του ΑΣΟ στη Μεσσήνη, όπου σήμερα είναι το μηχανοστάσιο του Δήμου. Η απάντηση του κ. Αθανασόπουλου ήταν πως το έργο, προϋπολογισμού περίπου 1.800.000 ευρώ, δεν έχει απενταχθεί και ότι υπάρχει προθεσμία για την προώθησή του μέχρι το τέλος του 2025. Ωστόσο ο δήμαρχος τόνισε ότι η προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, η οποία είχε δώσει σχετική προεκλογική δέσμευση, ήταν το έργο του Φιλοσοφικού Κέντρου. Ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι η κοινωνία της Μεσσήνης είναι πολύ ευχαριστημένη που ξεκινά το Φιλοσοφικό Κέντρο, ενώ για το έργο στις αποθήκες του ΑΣΟ υποστήριξε ότι δεν θα έλυνε προβλήματα αλλά θα δημιουργούσε. Συγκεκριμένα ανέφερε ο δήμαρχος ότι θα έπρεπε να βρει ο Δήμος περισσότερα από 2.000.000 ευρώ, για τη μεταφορά των λειτουργιών που στεγάζονται στις αποθήκες. Παρόλα αυτά ο κ. Αθανασόπουλος είπε ότι για το θέμα του πολιτιστικού κέντρου ότι “το κοιτάμε” και πως ο Δήμος αναζητεί κατάλληλο χώρο για την ενδεχόμενη μεταφορά του μηχανοστασίου από τον ΑΣΟ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *