Προκηρύσσεται τις επόμενες ημέρες το πρώτο έργο του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε στη προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του πρώτου έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Πεταλιδίου, που είναι η κατασκευή των δικτύων. Ο δήμαρχος δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η σύμβαση για την έναρξη ανακατασκευής του Φιλοσοφικού Κέντρου Μεσσήνης. Επιπλέον ο κ. Αθανασοπουλος είπε ότι στις 8 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης η περιβαλλοντική μελέτη για τη λιμνοδεξαμενή στην περιοχή του Τρικόρφου…

Ο δήμαρχος Μεσσήνης, κ. Αθανασόπουλος, ανέφερε ότι ο Δήμος μπορεί να ατενίζει με αισιοδοξία το 2023 και αυτό επειδή η δημοτική αρχή έχει δρομολογήσει σημαντικά έργα, κάτι που επιτεύχθηκε, όπως συνέχισε, χάρη στην εργατικότητά της, το σχεδιασμό και την επιμονή της.

Αντίθετα όμως η αντιπολίτευση άσκησε κριτική στο δήμαρχο ότι κάνει ανακοινώσεις με προεκλογικές σκοπιμότητες, γι’ αυτό και αποφεύγει, όπως τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Τσερπές, να πει ότι τα περισσότερα από τα έργα έχουν δρομολογηθεί από προηγούμενες δημοτικές αρχές και δεν είναι έργα της δημοτικής αρχής Αθανασόπουλου, όπως θέλει να τα παρουσιάσει. Επιπλέον ο κ. Τσερπές τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν μιλάει για τα 2.000.000 ευρώ που εκείνη “πέταξε στον Πάμισο”, όπως είπε χαρακτηριστικά, χρηματοδότηση που είχε εξασφαλίσει η προηγούμενη δημοτική αρχή για την δημιουργία πολυχώρου στις αποθήκες του ΑΣΟ Μεσσήνης, έργο που η σημερινή δημοτική αρχή εγκατέλειψε.

Σε ό,τι αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό Πεταλιδίου ο δήμαρχος είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μεσσήνης και της ΔΕΥΑΜ, για την υλοποίηση του έργου και άμεσα θα προκηρυχθεί το έργο των δικτύων, ενώ μετά από 20-25 μέρες θα ακολουθήσει η προκήρυξη για το έργο της μονάδας επεξεργασίας. Ο κ. Αθανασόπουλος επανάλαβε ότι πρόκειται για έργο τεράστιας αναπτυξιακής και περιβαλλοντικής σημασίας.

Για το Φιλοσοφικό Κέντρο Μεσσήνης ο δήμαρχος είπε ότι είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, που έχει προϋπολογισμό 2.600.000 ευρώ, ενώ τόνισε ότι με την ανακατασκευή του Φιλοσοφικού θα εκτιναχθεί η περιοχή του Δήμου Μεσσήνης στο επίπεδο των πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τη λιμνοδεξαμενή στο Τρίκορφο η περιβαλλοντική μελέτη είναι έτοιμη, είπε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας ότι για τη μελετητική προετοιμασία του έργου αυτού υπήρξε πάρα πολύ καλή συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία, συνέχισε, ανέλαβε το 90% του κόστους των μελετών.

Σε ό,τι αφορά το παλιό Δημαρχείο, όπου στεγάζεται το Μουσείο Χαρακτικής “Κατσουλίδης”, δήμαρχος είπε ότι στις 2 Φεβρουαρίου θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση των μελετών του έργου ανακατασκευής του κτιρίου και αναβάθμισης του κήπου, με προϋπολογισμό που ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Επίσης ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε ότι διακηρύσσεται άμεσα ο κόμβος στη συμβολή των οδών Σωτήρη Πατατζή και Καπετάν Κρόμπα, με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ. Ακόμη είπε ότι δρομολογείται το έργο της πλατείας στο Στρέφι, με προϋπολογισμό 230.000 ευρώ, που σημείωσε ότι θα είναι έτοιμη το καλοκαίρι, καθώς επίσης δημοπρατείται το έργο βελτίωσης της οδού από τη Μυρτοποταμιά μέχρι την 3η Επαρχιακή Οδό, μήκους 2,9 χιλιομέτρων, με προϋπολογισμό 592.000 ευρώ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *