Η μεθεπόμενη ημέρα για επέκταση  της αστικής περιοχής έως Θουρία…

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου επισκέφθηκε ο πρόεδρος και το μέλος της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, Γιάννης Κάντζας και Γιώργος Πετρουλάκης αντίστοιχα, τη μεθεπομένη της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για επέκταση της αστικής περιοχής στη Θουρία, προκειμένου να επεκταθεί και η αστική συγκοινωνία.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο, για το οποίο η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θεωρεί ότι δε συντρέχουν ούτε οι προϋποθέσεις ούτε και αντικειμενικοί λόγοι για την ικανοποίησή του από την Περιφέρεια, δε γίνεται καμία αναφορά στο δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σχετικά με τη συνάντηση.

Ειδικότερα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε: “Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συναντήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον πρόεδρο του πιο πάνω φορέα Γιάννη Κάντζα και το μέλος της διοίκησης Γιώργο Πετρουλάκη συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών.

Τονίστηκε ακόμα η ανάγκη να επεκταθεί και για τις Περιφέρειες ο υφιστάμενος νόμος που δίνει στους Δήμους τη δυνατότητα προγραμματικών συμβάσεων με τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ για τη διενέργεια δρομολογίων σε “άγονες” γραμμές.

Τέλος, εξετάστηκε και η δυνατότητα διεκδίκησης ηλεκτροκίνητων λεωφορείων για τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ της Περιφέρειας Πελοποννήσου -στις γραμμές Μεσσήνης και Θουρίας για τη Μεσσηνία, Ναυπλίου, Άργους και Μυκηνών για την Αργολίδα και Κορίνθου, Λουτρακίου και Ισθμού για την Κορινθία”.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *