Η Πελοπόννησος “καίει” αρκετή βενζίνη

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή υπολογίζεται η συνολική ετήσια κατανάλωση πετρελαιοειδών στη χώρα για το 2021 σε σύγκριση με το 2020, με τις αντίστοιχες ποσότητες να ανέρχονται σε 6.687.434 μετρικούς τόνους για το έτος 2021 και 6.690.694 μετρικούς τόνους για το έτος 2020.

Το αποτέλεσμα του συνόλου προκύπτει από το συνυπολογισμό της αύξησης στα πετρελαιοειδή κίνησης (βενζίνες κ.λπ.) και το διψήφιο ποσοστό μείωσης πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Από τα επιμέρους είδη παρατηρείται αύξηση στην ετήσια κατανάλωση της αμόλυβδης βενζίνης κατά 5,1%, της βενζίνης σούπερ αμόλυβδης 98/100 κατά 13,6%, του πετρελαίου κίνησης κατά 4,1%, καθώς και του υγραερίου κατά 6,6%.

Αντίθετα, μείωση της ετήσιας κατανάλωσης παρατηρείται στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 16,7% και στις κατηγορίες μαζούτ χαμηλού και υψηλού θείου με ποσοστά 9,8% και 13,6%, αντίστοιχα.

Κατά το έτος 2021 οι Περιφέρειες που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση είναι η Αττική και η Κεντρική Μακεδονία και ακολουθούν οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κρήτης, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Δυτικής Μακεδονίας.

Η χαμηλότερη κατανάλωση παρατηρείται στις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και του Βορείου Αιγαίου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *