Για την επέκταση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ στη Θουρία

Την επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι και τη Θουρία, μόλις 1.500 μέτρα από το Νοσοκομείο που φτάνει σήμερα, ώστε να εξυπηρετείται η περιοχή και από το Αστικό ΚΤΕΛ, ζητά η αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, η οποία με τις υπογραφές που συγκέντρωσε ανάγκασε το Δημοτικό Συμβούλιο να εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση στην σημερινή του συνεδρίαση.

 Η συνεδρίαση της Τετάρτης 25 Ιανουαρίου 2023 θα ξεκινήσει στις τρεις μετά το μεσημέρι. Σημειώνεται ότι για την επέκταση της αστικής περιοχής μέχρι τη Θουρία υπάρχει απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Θουρίας από το 2019, ενώ και το Αστικό ΚΤΕΛ με ομόφωνη απόφασή του σημειώνει ότι μπορεί να επεκτείνει τα δρομολόγιά του μέχρι και τη Θουρία, με τη συχνότητα των δρομολογίων της γραμμής 2 «Φιλοξένια-Νοσοκομείο»…

Την εισήγηση θα κάνει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, «Καλαμάτα Μπροστά», Δημήτρης Φαββατάς. Στην εισήγηση που έχει καταθέσει στη γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας σημειώνονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Επανέρχομαι για μια ακόμα φορά στο ζήτημα της επέκτασης του αστικού ΚΤΕΛ στη Θουρία. Γνωρίζουμε όλοι ότι πρόκειται για μια αναπτυσσόμενη περιοχή του Δήμου μας στις παρυφές του αστικού ιστού, η οποία όμως εδώ και πολλά χρόνια ουσιαστικά είναι αποκομμένη από το κέντρο της πόλης της Καλαμάτας.

Ύστερα από 15 χρόνια το αστικό ΚΤΕΛ έφτασε μέχρι το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η Δημοτική Κοινότητα της Θουρίας απέχει μόλις 1500 μέτρα από το Νοσοκομείο, ως εκ τούτου η επέκταση της εν λόγω γραμμής μέχρι τη Θουρία μόνο θετικές επιπτώσεις θα έχει σε όλη την περιοχή.

Σας τονίζω ότι κατά την τελευταία απογραφή η Δημοτική Ενότητα Θουρίας κατέγραψε σημαντική αύξηση πληθυσμού σε σύγκριση με τον υπόλοιπο δήμο. Επιπλέον, εκατέρωθεν του κεντρικού δρόμου υπάρχουν πολλές οικίες και επιχειρήσεις με αρκετούς εργαζόμενους, ενώ και περιμετρικά της Θουρίας υπάρχουν αρκετά χωριά και οικισμοί.

Επιπλέον, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Θουρίας αριθμούν πάνω από 400 μαθητές, οι οποίοι χρειάζεται καθημερινά να μετακινούνται προς την Καλαμάτα για τις εξωσχολικές τους δραστηριότητες. Μέχρι σήμερα η περιοχή αυτή εξυπηρετείται από το υπεραστικό ΚΤΕΛ, το οποίο όμως έχει πολύ αραιά δρομολόγια τις εργάσιμες μέρες, μόλις δύο το Σάββατο και κανένα τις αργίες.

Η επέκταση του αστικού ΚΤΕΛ θα είναι ευεργετική για τους κατοίκους, οι οποίοι θα μπορούν με ένα πολύ μικρό αντίτιμο να μετακινούνται στον αστικό ιστό μέχρι και τη Μ. Μαντίνεια, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορηθεί σημαντικά η κίνηση στην περιοχή, καθώς πολλοί κάτοικοι θα έχουν τη δυνατότητα να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους και να χρησιμοποιούν το αστικό ΚΤΕΛ για τις μετακινήσεις τους.

Για όλους τους παραπάνω λόγους το 2019 η Τοπική Κοινότητα Θουρίας αποφάσισε ομόφωνα να ζητήσει να χαρακτηριστεί η περιοχή αστική, προκειμένου να επεκταθεί μέχρι εκεί η γραμμή του αστικού ΚΤΕΛ. Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, το οποίο όμως ακόμα δεν έχει ικανοποιηθεί, αν και το έχω φέρει επανειλημμένως στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώθηκαν υπογραφές από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ώστε σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 4 του άρθρου 261 του Ν. 3852/2010 το συγκεκριμένο θέμα να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ζητάω, λοιπόν, από όλους τους συναδέλφους να υπερψηφίσουν την πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Θουρίας και με γρήγορες διαδικασίες να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *