Έργο προσβασιμότητας, φωτισμού, προστασίας και ανάδειξης του Κάστρου Καλαμάτας

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με 380.000 ευρώ, εκ των οποίων 100.000 ευρώ μπορούν να εκταμιευθούν φέτος, το έργο για τον φωτισμό του Κάστρου Καλαμάτας, την κατασκευή αναβατορίου για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες, την κατασκευή αντίστοιχης τουαλέτας και νέου κυλικείου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, ενώ ανακοίνωση για την ένταξη του έργου έκανε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι εργασίες που θα γίνουν είναι: Διαμορφώσεις περιβάλλοντος χώρου (καθαιρέσεις, διαμορφώσεις). Προμήθεια και τοποθέτηση επικλινούς πλατφόρμας. Ειδικές Μεταλλικές κατασκευές. Εγκατάσταση και εξοπλισμός κτηριακών υποδομών. Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού WC και αναψυκτηρίου. Φωτισμός (προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων, των στύλων και των ρυθμιστών έντασης και ηλεκτρολογικού υλικού που αφορούν στον ηλεκτροφωτισμό του Κάστρου Καλαμάτας).

Η σχετική απόφαση αναφέρει τα εξής: «Το υπουργείο αποφασίζει την ένταξη του Έργου “Sub.1.2.5 Προσβασιμότητα και Φωτισμός Προστασίας και Ανάδειξης Κάστρου Καλαμάτας” και κωδικό ΟΠΣ ΤΑ 5197954 στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση – NextGeneration EU, και αφορά στη βελτίωση της προσβασιμότητας και την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του Κάστρου Καλαμάτας (προβλέπεται η εγκατάσταση αναβατορίου για την πρόσβαση ΑμεΑ στο υπαίθριο θέατρο του Κάστρου, και εγκατάσταση νέου αναψυκτηρίου, WC ΑμεΑ και διαδρομές πρόσβασης).

Ο φωτισμός του θα παίξει σημαντικό ρόλο στην προστασία, ασφάλεια και ανάδειξη του μνημείου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *