Τα επιδημιολογικά δεδομένα για την εβδομάδα από τις 9 έως και τις 15 Ιανουαρίου (εβδομάδα 53/2022) ανακοίνωσε, χθες, Πέμπτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Γρίπη

Δύο νέοι θάνατοι ασθενών καταγράφηκαν αυτήν την εβδομάδα, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τις αρχές Οκτωβρίου είναι 12. Την ίδια στιγμή, ακόμη 5 άτομα νόσησαν βαριά και χρειάστηκαν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Από τις αρχές Οκτωβρίου έχουν νοσηλευτεί σε ΜΕΘ με γρίπη συνολικά 46 άτομα. Ωστόσο, η θετικότητα παρουσίασε μείωση, σύμφωνα με τα δεδομένα του ΕΟΔΥ.

Από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, αναλύθηκαν στα 2 κέντρα αναφοράς 238 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης, εκ των οποίων τα 235 (99%) ήταν στελέχη τύπου Α και τα 3 (1%) ήταν στέλεχος τύπου Β.

Από τα 228 στελέχη τύπου Α, τα 220 (96,5%) ταξινομήθηκαν στον υπότυπο Α(Η3Ν2) και τα 8 (3,5%) στον υπότυπο Α(Η1Ν1).

Κορονοϊός

Ακόμα 186 (149 την περασμένη εβδομάδα) θάνατοι ασθενών με Covid καταγράφηκαν τη συγκεκριμένη εβδομάδα, ενώ 147 άτομα είναι διασωληνωμένα σε νοσοκομεία όλης της χώρας. Το σύνολο των νέων εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία της επικράτειας για Covid-19 ήταν 1.748 (1.632 την περασμένη εβδομάδα) και ο επταήμερος μέσος όρος είναι 250 εισαγωγές την ημέρα, δηλαδή 7% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Η υποπαραλλαγή ΒΑ.5 της μετάλλαξη Όμικρον εξακολουθεί να είναι η συχνότερη.

Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, η θετικότητα παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα σε δείγμα από μαζικές δειγματοληψίες στην κοινότητα (non-sentinel δείγματα). Την τελευταία εβδομάδα ανιχνεύθηκαν 18 δείγματα RSV.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *