Ξεκινά η κατασκευή της μεταλλικής κερκίδας 2.000 θέσεων

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την εκτέλεση του έργου «Ολοκλήρωση Κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης 1.270.000 ευρώ με ΦΠΑ. 24%.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη στα τέλη Δεκεμβρίου και ήδη συνεργείο του εργολάβου έχει εγκατασταθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο που συγχρηματοδοτείται από το «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και δημοτικούς πόρους.

Ενημέρωση για το έργο έλαβε χθες, κατά τη διάρκεια αυτοψίας στο χώρο, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανδρέα Καραγιάννη.

Να σημειωθεί πως το έργο «Ολοκλήρωση Κατασκευής Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας» περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικής κερκίδας χωρητικότητας 2.000 ατόμων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου συμπεριλαμβανομένων των εργασιών διαμόρφωσης πρασίνου και αποχέτευσης ομβρίων, συμπληρωματικές εργασίες εντός των ήδη κατασκευασμένων κτηριακών εγκαταστάσεων και βοηθητικών χώρων, καθώς και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι με την προηγούμενη εργολαβία κατασκευάστηκαν η κερκίδα από οπλισμένο σκυρόδεμα, οι κτηριακές εγκαταστάσεις (καμαρίνια καλλιτεχνών, w.c. κοινού και ΑμεΑ, κυλικείο) και οι βοηθητικοί χώροι, οι κατασκευές για την προσβασιμότητα ΑμεΑ, η δαπεδόστρωση των διευρυμένων πεζοδρομίων και τμήμα της περίφραξης του χώρου.

Σκοπός του έργου είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του ανοιχτού θεάτρου Καλαμάτας, το οποίο θα αποτελέσει σημαντικό σημείο αναφοράς της πόλης αλλά και το εφαλτήριο για την πολιτιστική ανάπτυξη και ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής. Θα συντελέσει, δε, στη δημιουργία ενός χώρου πολιτισμού που θα φιλοξενεί διάφορες εκδηλώσεις και εκθέσεις, ενώ θα αποτελέσει μοναδικό πόλο έλξης για τους δημότες και γενικά θα αναβαθμίσει το τουριστικό κεφάλαιο της πόλης.

Επισημαίνουμε ότι η μεγάλη κερκίδα του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας βρίσκεται εντός των ορίων των αντιπλημμυρικών έργων του Μορέα για το Νέδοντα, όπως εντόπισε στη σχετική μελέτη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κοσμόπουλος.

Να υπενθυμίσουμε σχετικά και την τοποθέτηση της Τόνιας Κουζή, επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2019 ότι “δεν θα στείλω 2.000 ανθρώπους σε Ανοιχτό Θέατρο που φτιάχνεται μέσα στη ζώνη επικινδυνότητας πλημμύρας”…

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *