Καταγγελίες για ασέλγεια στη δομή της Καλαμάτας

Προθεσμία για τις 2 Φεβρουαρίου πήραν οι συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου προκειμένου να παράσχει εξηγήσεις, με την ιδιότητα του υπόπτου, για τα σεξουαλικής φύσης αδικήματα που του καταλογίζονται. Σε δεύτερο χρόνο, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή θα κληθεί να απαντήσει για τα οικονομικά αδικήματα που τις καταλογίζονται. Οι συνήγοροί τους πήραν την περασμένη εβδομάδα αντίγραφα του φακέλου της υπόθεσης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι προτίθενται να ζητήσουν και νέα διορία προκειμένου να συντάξουν τα υπομνήματα.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες για κακοδιαχείριση των χρημάτων από τα ταμεία της «Κιβωτού», η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μηνός. Πληροφορίες της «Καθημερινής» αναφέρουν ότι από τον φορολογικό έλεγχο στα φυσικά πρόσωπα που συμμετείχαν στην προηγούμενη διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» (σε αυτά δεν συγκαταλέγεται ο πατέρας Αντώνιος) δεν έχουν προκύψει σημαντικά ευρήματα.

Σε εξέλιξη παραμένει έλεγχος για δέκα αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς της «Κιβωτού», συνολικού ύψους άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Τυπικά, τα χρήματα έχουν διατεθεί για την κάλυψη αναγκών της «Κιβωτού», ωστόσο ερευνάται το ενδεχόμενο να πρόκειται για εικονικές συναλλαγές προκειμένου να καλυφθούν εκταμιεύσεις μεγάλων ποσών για ιδιοτελής σκοπούς, δίχως πάντως προς το παρόν να έχουν προκύψει ευρήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Δύο καταθέσεις

Για τον πατέρα Αντώνιο, στο μεταξύ, έχουν υποβληθεί στην Ασφάλεια Αττικής δύο καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος ανηλίκων. Η πρώτη τον Νοέμβριο από έναν 19χρονο πρώην τρόφιμο της «Κιβωτού» και η δεύτερη τον Δεκέμβριο από έναν 15χρονο Ρομά, που φιλοξενείται στη δομή.

Ο πρώτος, στις συνολικά δύο καταθέσεις του στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων και στην Εισαγγελία Ανηλίκων περιέγραψε με λεπτομέρειες ότι ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε εις βάρος του στο διάστημα που εκείνος φιλοξενείτο σε δομή της «Κιβωτού» στην Καλαμάτα. Περιγράφει ότι ο πατέρας Αντώνιος τον παρενοχλούσε σεξουαλικά εντός της δομής όσο και κατά τη διάρκεια εκδρομών: «Κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών στη θάλασσα ξεκίνησε να βάζει το χέρι μέσα από το μαγιό και να μου πιάνει τα οπίσθια», φέρεται να κατέθεσε.

Στο πλαίσιο της υπεράσπισης πάντως, οι συνήγοροι του πατέρα Αντώνιου προτίθενται να αμφισβητήσουν την αξιοπιστία όσων καταγγέλλει ο 19χρονος. Αναφέρουν ενδεικτικά ότι το νεαρό αγόρι επέλεξε να φύγει από την «Κιβωτό» και να καταγγείλει όσα φέρεται να συνέβαιναν μόλις οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αρνήθηκαν να ικανοποιήσουν αίτημά του να μετακινηθεί από τη δομή της Καλαμάτας σ’ αυτή του Βόλου. Στο ίδιο πνεύμα αναφέρουν ότι ο 19χρονος κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο μόνο όταν η μητέρα του, που διαβιούσε σε χώρο της «Κιβωτού» μετακινήθηκε σε δομή ελεγχόμενη από την εκκλησία.

Ο δεύτερος καταγγέλλων, 15χρονος μαθητής γυμνασίου από τη δομή της «Κιβωτού» στον Βόλο, κατέθεσε στους αστυνομικούς και εν συνεχεία σε αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ο πατέρας Αντώνιος ασέλγησε εις βάρος του δέκα φορές κατά τη διάρκεια του περασμένου καλοκαιριού. Και αυτός φέρεται να αναφέρει ότι ο πατέρας Αντώνιος του έπιανε τα γεννητικά όργανα ενώ έκαναν μαζί μπάνιο σε ερημικές παραλίες κ.ά.

#καλαματα #kalamata

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *