Ο Θανάσης Νέζης και πάλι στην πρώτη μάχη των εθνικών εκλογών

Γνωστή έγινε από τη Νέα Δημοκρατία η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόεδρος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές ορίστηκε ο Γιάννης Μπρατάκος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και γενικός διευθυντής Ν.Δ.

Μεταξύ των μελών της Επιτροπής είναι και ο Μεσσήνιος Θανάσης Νέζης, σύμβουλος του πρωθυπουργού. Ο κ. Νέζης χαρακτηρίζεται ως ο «άνθρωπος των ειδικών αποστολών». Ήταν ουσιαστικά ο κομματάρχης του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία της Ν.Δ. και τον οποίο σέβονται οι «γαλάζιες» συνιστώσες, καθώς γνωρίζει να κρατά καλά τις ισορροπίες.

Ουσιαστικά, στην πολυπληθή επιτροπή τα πρόσωπα που έχουν τον πρώτο λόγο είναι αυτά των Γιάννη Μπρατάκου, του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης και του Θανάση Νέζη.

Από την άλλη πλευρά, ο βασικός πυρήνας των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας θα  κλείσει μέσα στον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Στη Μεσσηνία με το 44,37%, στις εκλογές του 2019, η Ν.Δ. είχε εκλέξει τους Σαμαρά, Λαμπρόπουλο, Χρυσομάλλη και Μαντά. Υποψήφιες στις προηγούμενες εκλογές ήταν και οι Πιπίνα Κουμάντου, Παναγιώτα Ντίντα και Νατάσσα Κυριακοπούλου.

Οι τέσσερις εκλεγμένοι βουλευτές θα είναι και πάλι υποψήφιοι, ενώ, από τις τρεις υποψήφιες γυναίκες, η Πιπίνα Κουμάντου έχει ανακοινώσει εκ νέου τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο, ενώ, οι δύο υπόλοιπες φαίνεται να έχουν αρνηθεί. Πληροφορίες θέλουν τη Μαριλένα Γυφτέα να διεκδικεί, με αρκετές πιθανότητες τη δεύτερη θέση, ενώ, αναζητείται το πρόσωπο που θα κλείσει το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο Νομό.

#καλαμάτα #kalamata

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *