Πιέσεις για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών

Βροχή πέφτουν τα αιτήματα για κούρεμα των αντικειμενικών τιμών εν όψει της λήξης της προθεσμίας την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, ενώ ασκούνται πιέσεις από τους Δήμους για παράταση, κάτι που αφήνεται ανοιχτό από το υπουργείο Οικονομικών.

Ωστόσο, ξεκαθαρίζεται ότι οι όποιες αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές δε θα έχουν αναδρομική ισχύ. Οι δε Δήμοι τρέχουν να προλάβουν την προθεσμία της Παρασκευής για την υποβολή γνώμης επί των αντικειμενικών αξιών στην περιοχή τους, υποστηρίζοντας ότι είναι αισθητά υψηλότερες από τις πραγματικές, με αποτέλεσμα να προκύπτουν άδικες επιβαρύνσεις στον ΕΝΦΙΑ και άλλους 18 φόρους που επιβάλλονται στα ακίνητα.

Το δρόμο για διορθώσεις στις αντικειμενικές άνοιξε ο Δήμος Αθηναίων, ζητώντας μειώσεις σε 30 ζώνες της χωρικής του αρμοδιότητας, σειρά πήραν και άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα με τον κατάλογο των ενστάσεων να μακραίνει. Επαναπροσδιορισμό των αντικειμενικών τιμών σε χαμηλότερα επίπεδα έχει ζητήσει και ο Δήμος Καλαμάτας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Σώματος, ζητείται να εφαρμοστούν οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων του 2018 στο Δήμο Καλαμάτας, να παραμείνουν ίδιες στην πόλη και να μειωθούν σε Κοινότητες που έχουν αυξηθεί υπερβολικά, αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *