“Η δημοτική αρχή είναι απολύτως ελλειμματική”

Και προεκλογικό χρώμα είχε ο χαιρετισμός του Βασίλη Τζαμουράνη, επικεφαλής δημοτικής παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, στην τελετή κοπής της πίτας του Δημοτικού Συμβουλίου. “Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια κατά τη γνώμη μου έχει μείνει στάσιμη”, ανέφερε ο κ. Τζαμουράνης και συνέχισε: “Το μέτριο, το λίγο και το αυτονόητο πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν”…

Ο Βασίλης Τζαμουράνης αναφέρθηκε σε προβλήματα που ταλανίζουν την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας, όπως “το πρωτοφανές και ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας σε όλα τα αγαθά που σαρώνει τα εισοδήματα και δημιουργεί συνθήκες ανέχειας και αβεβαιότητας στους φτωχότερους και κοινωνικά πιο ευάλωτους”. Μίλησε ακόμη για “πρωτόγνωρα φαινόμενα κοινωνικής κρίσης και παρακμής, ενδοοικογενειακή βία, νεανική παραβατικότητα, διαφθορά και άλλα”. 

Σε ό,τι αφορά την Καλαμάτα, τις εκλογές, το Δήμο και τη δημοτική αρχή ο Βασίλης Τζαμουράνης τόνισε ότι “είναι κρίσιμο να επικρατήσουν η σύνεση, η ομαλότητα, το κλίμα πολιτισμένου διαλόγου, ώστε οι πολίτες απερίσπαστοι να διαλέξουν τους καλύτερους και εκείνους που μπορούν και θέλουν να οδηγήσουν τον τόπο μας σε καλύτερες μέρες”. Πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας το 2023 βρίσκεται μπροστά “σε αρκετές προκλήσεις με ατελείωτα έργα, έργα που ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει και μελέτες που καθυστερούν. Αλλά βρίσκεται μπροστά και σε ευκαιρίες που πρέπει γρήγορα να αξιοποιήσουμε με σωστό προγραμματισμό, σωστή ιεράρχηση και κυρίως με αποτελεσματικότητα, διαφάνεια και λογοδοσία. Δεν θα συμφωνήσω με όσα κατά καιρούς ο κ. δήμαρχος και η δημοτική αρχή, με αρκετή δόση αυτοθαυμασμού, αναφέρουν.

 Η παρούσα δημοτική αρχή είναι απολύτως ελλειμματική, κυρίως σε ουσιαστικό έργο. Μπορεί βεβαίως να επιχαίρει για τη συμμετοχή της σε διάφορες γιορτές και πανηγύρια κάθε μορφής, όπου πράγματι τα έχει πάει πολύ καλά, αλλά σε ουσιαστικό έργο, για το παρόν και το μέλλον της πόλης, επιτρέψτε μου να πω ότι η συνεισφορά της είναι απειροελάχιστη.

 Συνήθως ακούμε λόγια, θεωρίες υποσχέσεις αλλά και δικαιολογίες για τη μηδενική παραγωγή του έργου. Η Καλαμάτα τα τελευταία χρόνια κατά τη γνώμη μου έχει μείνει στάσιμη. Εύχομαι για την Καλαμάτα αυτή η χρονιά να αποτελέσει την ευκαιρία για ανοδική πορεία και για να κατακτήσει η περιοχή μας αυτό που της αξιζει. Το μέτριο το λίγο και το αυτονόητο πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν και είμαι βέβαιος ότι και με τη βούληση των πολιτών θα γίνει πράξη”. 

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *