Χρονιά προκλήσεων το 2023 για το δήμο Καλαμάτας

Στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής το 2013, παραβρέθηκε, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος ευχήθηκε ήρεμες και εποικοδομητικές συνεδριάσεις.

 Ωστόσο οι συνεδριάσεις της Επιτροπής εξακολουθούν να γίνονται με την απουσία της αντιπολίτευσης, η οποία συνεχίζει, όπως σε πολλούς Δήμους της χώρας, να διεκδικεί την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου που κρίθηκαν αντισυνταγματικές και συγκεκριμένα τις διατάξεις για τη συγκρότηση των Επιτροπών και την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, κ. Βασιλόπουλος, τόνισε, κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ότι ο Δήμος είναι οικονομικά φερέγγυος χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται και μάλιστα, πρόσθεσε, σε περίοδο κρίσης κατά την οποία δεν αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη.

Ακόμη σημείωσε ότι το 2023 είναι χρονιά προκλήσεων για το Δήμο Καλαμάτας και αυτό διότι θα καταρτιστεί το Κλιματικό Συμβόλαιο, στο πλαίσιο της επιλογής της Καλαμάτας μεταξύ των 100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης και επειδή η δημοτική αρχή που θα εκλεγεί τον Οκτώβριο θα κληθεί υλοποιήσει το Συμβόλαιο αυτό.

Ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, για το θέμα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, δήλωσε σχετικά ότι η δημοτική αρχή θα εφαρμόσει αμέσως όποιες αποφάσεις πάρει το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την παραπάνω απόφαση Πρόσθεσε, δε, ότι μέχρι τώρα δεν έχει φτάσει καμία σχετική νέα εγκύκλιο από το υπουργείο και τα όργανα συνεχίζουν να λειτουργούν με υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *