349 μαθητές από τη Μεσσηνία στο πρόγραμμα “Διατροφή”

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ινστιτούτου “Prolepsis” με αντικείμενο την εφαρμογή του προγράμματος “Διατροφή” που αφορά στη σίτιση και προώθηση υγιεινής διατροφής, για το σχολικό έτος 2022 – 2023, σε μαθητές σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου που δεν περιλαμβάνονται στο κρατικό πρόγραμμα σίτισης, υπέγραψε τις προηγούμενες μέρες στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η εν λόγω σύμβαση υπογράφηκε στο πλαίσιο ενίσχυσης των δράσεων δημόσιας υγείας και προαγωγής υγιεινών τρόπων διατροφής.

Σκοπός του πιο πάνω έργου, το οποίο αναλαμβάνει το Ινστιτούτο “Prolepsis” -ένας επιστημονικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιατρικής έρευνας, της προαγωγής υγείας, της περιβαλλοντικής και εργασιακής ιατρικής από το 1990- είναι η καθημερινή παροχή σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν ενός δωρεάν υγιεινού γεύματος, καθώς και η προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μαθητές και τις οικογένειές τους μέσω εκπαιδευτικού υλικού και δράσεων.

Το πρόγραμμα “Διατροφή” εξυπηρετεί αποκλειστικά κοινωφελείς σκοπούς για την προώθηση της υγείας των μαθητών και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Λόγω αυτού οι  μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιλέγονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια. Συγκεκριμένα, συμμετέχουν 929 μαθητές από όλες τις Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το κόστος της προγραμματικής σύμβασης ανέρχεται σε 220.799,70 ευρώ.

Στη Μεσσηνία και στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν 349 μαθητές. Ειδικότερα: ΕΝΕΓΥΛ Καλαμάτας 59, ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας 33, 15ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας 40, 21ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας 48, 4ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας 34, Νηπιαγωγείο Θουρίας 24, Νηπιαγωγείο Άνθειας 10, 24ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας 50, Νηπιαγωγείο Μερόπης 10, Νηπιαγωγείο Απροχώματος 8 και Νηπιαγωγείο Μελιγαλά 33.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *