Δωρεάν εξετάσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αριστομένους

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Κινητές Ιατρικές Μονάδες θα βρίσκονται στην Κοινότητα Αριστομένους από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου για δωρεάν εξετάσεις στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου.

Το πρόγραμμα των Κινητών Ιατρικών Μονάδων υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος, σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε.), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής ΕΚΠΑ, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Ο Δήμος Μεσσήνης, αποδεχόμενος με μεγάλη χαρά τη δράση που στοχεύει στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, συνεργάζεται για την ενημέρωση των δημοτών του και το έγκαιρο κλείσιμο ραντεβού.

Η καταχώρηση των ραντεβού γίνεται πλέον μόνο ηλεκτρονικά. Η δε διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσει ο κάθε εξεταζόμενος είναι μέσω:

•της ιστοσελίδας https://mykim.gr ή

•της εφαρμογής MyKIM διαθέσιμη σε Playstore & Appstore

Τα απαιτούμενα στοιχεία είναι: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, ΑΜΚΑ, κινητό τηλέφωνο και τις ιατρικές ειδικότητες.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Μεσσήνης για τη διευκόλυνση των δημοτών θα παρέχει σχετικές πληροφορίες και θα προβαίνει στο κλείσιμο ραντεβού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στον πενταψήφιο αριθμό 15115 και στο τηλέφωνο 27223-60150, υπεύθυνες Αστρινιά Αδαμοπούλου και Ανθή Γιαννοπούλου, ώστε να ενημερώνονται για τις ιατρικές ειδικότητες που τους αφορούν και να κλείνουν τα ραντεβού τους.

Όσο για τις ιατρικές ειδικότητες που συμμετέχουν στο εθνικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας, είναι οι εξής: καρδιολόγος, ορθοπαιδικός, οφθαλμίατρος, παθολόγος-διαβητολόγος, ΩΡΛ, οδοντίατρος, γυναικολόγος, γενικός χειρουργός, πνευμονολόγος, διαιτολόγος, νευρολόγος, ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-λογοθεραπευτής. Μεταξύ των εξεταστών ιατρών που συμμετέχουν είναι και ο συμπατριώτης μας επίκουρος καθηγητής Παθολογίας Διαβήτη, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται είναι: ψηφιακή τρισδιάστατη μαστογραφία, ψηφιακός ακτινολογικός έλεγχος, μέτρηση οστικής πυκνότητας, ηλεκτροκαρδιογράφημα, triplex καρδιάς, χειρουργική εκτίμηση θυρεοειδούς και μαστού, έλεγχος κιρσών, έλεγχος προστάτη, αφαίρεση σμηγματογόνων κύστεων, λιπωμάτων, σπίλων, τεστ ανίχνευσης αιμορραγίας εντέρου, τεστ Pap-κολπικός υπέρηχος, έλεγχος οπτικής οξύτητας-μέτρηση ενδοφθάλμιας πίεσης, βυθοσκόπηση, ακοόγραμμα-τυμπανόγραμμα-ενδοσκόπηση, έλεγχος σκελετικών ανωμαλιών σε παιδιά (σκολίωση, κύφωση), ορθοπαιδική εξέταση, διάγνωση νευρολογικών παθήσεων (ημικρανίες, άνοιες, νόσος Parkinson), ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, πνευμονολογική εξέταση, σπιρομέτρηση, διατροφική αξιολόγηση-λιπομέτρηση, ενδοστοματική εξέταση ενηλίκων και παιδιών.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *