Αναλυτικά στατιστικά στοιχεία, που σχετίζονται με τις πράξεις που καταχωρήθηκαν στα ληξιαρχεία το 2022, έδωσε στη δημοσιότητα ο δήμος Καλαμάτας. Οι πράξεις αφορούν τον αριθμό των θανάτων, των γεννήσεων και των γάμων, θρησκευτικών και μη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία για το έτος 2022 :

Στο Ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας: Καταχωρήθηκαν 696 πράξεις που αφορούν θανάτους, 928 που αφορούν γεννήσεις, 282 που αφορούν γάμους εκ των οποίων 91 πολιτικοί και 107 σύμφωνα συμβίωσης.

Στο ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Άριος: Καταχωρήθηκαν 39 πράξεις, που αφορούν σε 37 θανάτους, 0 γεννήσεις, 2 γάμους και 0 σύμφωνα συμβίωσης.

Στο ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Αρφαρών: Καταχωρήθηκαν 52 πράξεις, που αφορούν σε 44 θανάτους, 0 γεννήσεις, 6 γάμους και 2 σύμφωνα συμβίωσης.

Στο ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Θουρίας: Καταγράφηκαν 57 πράξεις, που αφορούν σε 50 θανάτους, 1 γέννηση, 3 γάμους και 3 σύμφωνα συμβίωσης.

Από τα στοιχεία προκύπτει ότι συνολικά στα ληξιαρχεία του δήμου Καλαμάτας καταχωρήθηκαν 827 πράξεις θανάτου και 929 πράξεις γέννησης. Το ισοζύγιο, είναι θετικό, καθώς οι πράξεις γέννησης είναι κατά 102 περισσότερες από τις πράξεις θανάτου. Το συγκεκριμένο στοιχείο είναι ιδιαίτερα θετικό δεδομένου ότι η χώρα αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Ωστόσο, εντυπωσιακό είναι το γεγονός, σε σχέση με τις πράξεις που αφορούν τις γεννήσεις, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνονται στο ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας, καθώς μόλις μια καταχωρήθηκε σε άλλη Δημοτική Ενότητα (Θουρίας) Μάλιστα, σε δυο Ενότητες του δήμου Καλαμάτας (Αρφαρών και Άριος) δεν καταχωρήθηκε καμία πράξη γέννησης το 2022, ενώ αντιθέτως καταχωρήθηκαν συνολικά 81 πράξεις θανάτου.

Επίσης, ένα ακόμα εντυπωσιακό στοιχείο που προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία είναι ότι πλέον τα περισσότερα νέα ζευγάρια προτιμούν τον πολιτικό γάμο ή το σύμφωνο συμβίωσης. Συγκεκριμένα, από τους 282 γάμους που καταχωρήθηκαν το 2022 στο ληξιαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Καλαμάτας οι 198 είναι είτε πολιτικοί, είτε σύμφωνα συμβίωσης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *