Ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει και φέτος στην παραλία Καλαμάτας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στις 10.15, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού, θα πραγματοποιηθεί η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού.

Ακολούθως, στις 11.00, θα εκκινήσει η θρησκευτική πομπή και θα καταλήξει στο χώρο έμπροσθεν του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, όπου θα τελεσθεί από το σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο o καθιερωμένος αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.

Με το πέρας της τελετής αγιασμού των υδάτων (11.45) το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κτήριό του.

Επίσης, τελετή αγιασμού των υδάτων πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμάτας. Νωρίτερα, στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας τελέστηκε ο Εσπερινός των Θεοφανείων.

Μεσσήνη

Από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου θα τελεσθεί ο αγιασμός των υδάτων στη Μεσσήνη σήμερα στις 11.00 το πρωί.

Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Αρχές, φορείς, σωματεία και κάτοικοι καλούνται να βρίσκονται στη συμβολή των οδών Δημάρχου Σταύρου Τσούση και Καρατζά.

Η πομπή, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα φθάσει στον ποταμό Πάμισο από την οδό δημάρχου Σταύρου Τσούση.

Μετά τον αγιασμό των υδάτων, η πομπή θα επιστρέψει και θα διαλυθεί στο χώρο όπου ξεκίνησε.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *