Νέα αποχώρηση Βασίλη Τζαμουράνη από την Οικονομική Επιτροπή

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο επικεφαλής του “Πρότυπου Δήμου” και υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας, Βασίλης Τζαμουράνης, αποχώρησε και από την προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς.

Ο κ. Τζαμουράνης σε δημόσια ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, σχετικά με την αντισυνταγματικότητα διατάξεων του νόμου Θεοδωρικάκου, «πρέπει να γίνει σεβαστή. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου για τη συγκρότηση των Οικονομικών Επιτροπών και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Συμβουλίων στις Οικονομικές Επιτροπές. Όμως, το υπουργείο Εσωτερικών “κωφεύει” αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου», όπως τονίζει.

Η γραπτή του δήλωση, απευθυνόμενος προς τα μέλη της πλειοψηφίας, έχει ως εξής:

«Με την απόφαση 2377/2022 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΕΣ τις διατάξεις των Νόμων 4623/2019 και 4625/2019.

Η απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου είναι οριστική και αμετάκλητη και συνεπάγεται την υποχρέωση συμμόρφωσης της Διοίκησης (Δημοτικής Αρχής), ώστε να αποκατασταθεί η Νομιμότητα (άρθ. 95, παρ. 5 του Συντάγματος). Σας είχαμε προτείνει την παραπομπή των θεμάτων της Οικονομικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να τηρηθεί η νομιμότητα και οι σχετικές αποφάσεις να μην κινδυνεύουν να κριθούν μη νόμιμες.

Επειδή αρνηθήκατε να αποδεχθείτε την παραπάνω πρόταση, που θα εξασφάλιζε τη λειτουργία του Δήμου χωρίς ενδεχόμενα προβλήματα και επιπροσθέτως, παρά τη διέλευση μηνός από της δημοσιεύσεως της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, το υπουργείο Εσωτερικών κωφεύει, θεωρώ υποχρέωσή μου για λόγους σεβασμού στους θεσμούς, αλλά και συνέπειας σε όσα υποστήριξα στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής, να μη συμμετάσχω στη σημερινή συνεδρίαση, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν αναφορικά με το ζήτημα της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *