Επενδυτικά σχέδια ύψους 35.520.194, 99 ευρώ στην «Αγροδιατροφή»

Συνολικά 330 αιτήσεις επενδυτικών σχεδίων υποβλήθηκαν για την Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια» του νέου αναπτυξιακού νόμου, με προϋπολογισμό 483.575.704,17 ευρώ.

Το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει η αξιολόγηση των αιτήσεων υπαγωγής, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία που ορίζεται στον νέο αναπτυξιακό νόμο 4887/2022. Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποβλήθηκαν 39 επενδυτικά σχέδια, συνολικού προϋπολογισμού 35.520.194,99 ευρώ.

    «Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι έχουμε για 2ο συνεχόμενο καθεστώς τόσο μεγάλη συμμετοχή στον νέο Αναπτυξιακό Νόμο και αυτή τη φορά, όχι για τον συνήθη ύποπτο στην ανάπτυξη τουρισμό, αλλά για την αγροδιατροφή, δηλαδή για μια καθαρά παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα.

 Η Ελλάδα που ονειρευόμαστε είναι η Ελλάδα της ανταγωνιστικότητας, των θέσεων εργασίας, των εξαγωγών. Και σήμερα, με τη νέα επιτυχία του Αναπτυξιακού Νόμου κάνουμε άλλο ένα μεγάλο βήμα», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *