Ο Ιανουάριος μήνας ανακοινώσεων ψηφοδελτίων από τα κόμματα

Ο κατάλογος των αλλαγών στον καταμερισμό των εδρών με βάση τη νέα απογραφή μπορεί να ήταν μικρότερος απ’ ό,τι αναμενόταν, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν επηρεάζει το σχεδιασμό των κομμάτων, αλλά και τα πλάνα των σημερινών βουλευτών, που ανά περιπτώσεις βλέπουν την πιθανότητα επανεκλογής τους να μικραίνει.

Το Προεδρικό Διάταγμα που θα οριστικοποιήσει τις αλλαγές αναμένεται, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, να έχει εκδοθεί έως τις 10 Ιανουαρίου, κάτι που θέτει και ένα χρονοδιάγραμμα για τα κόμματα, τα οποία ακόμα δεν έχουν αποκαλύψει τις λίστες των υποψηφίων τους, προκειμένου να προβούν και σε τυχόν αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Πάνω σε αυτό το γεγονός, δηλαδή στην επίσπευση της έκδοσης του διατάγματος που πριν από τα Χριστούγεννα προσδιοριζόταν χρονικά για το τέλος του Φεβρουαρίου, πολλοί είναι πρόθυμοι να ποντάρουν και για την ημερομηνία των εκλογών, με τις ημερομηνίες που ακούγονται περισσότερο να είναι αυτές στις αρχές του Απριλίου.

Πότε, όμως, θα ανακοινωθούν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων; Στη Ν.Δ. φαίνεται πως θα υπάρξουν τμηματικές ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, ενώ στον ΣΥΡΙΖΑ η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στην οποία θα γίνει και η ανακοίνωση αναμένεται μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου, δηλαδή μετά τα Φώτα.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *