900.000 ευρώ τα έργα από το Δημόσιο στον Θ. Χειμάρα

Νέα στοιχεία για την υπόθεση με πρωταγωνιστή τον βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ Θέμη Χειμάρα και τις καταγγελόμενες συμβάσεις της εταιρίας του με το δημόσιο, άνω των 400.000 ευρώ, δημοσιοποίησε ο Π. Πολάκης.

Σύμφωνα με τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής της πήρε 44 έργα από το Δημόσιο, συνολικού ύψους 902.000 ευρώ, αφού έκανε εικονική μεταβίβαση της εταιρείας του (τον Ιούλιο του 2019) η οποία τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε συνάψει συμβάσεις ύψους 174.845 ευρώ.

Ο Π. Πολάκης αναφέρει πως τα 41 έργα έγιναν με απευθείας ανάθεση και τα άλλα τρία με κλειστή διαδικασία, ενώ 29 από τις 44 συμβάσεις, ύψους 679.372 ευρώ έγιναν με τους Δήμους Λαμίας, Αμφίκλειας και Αθηναίων, καθώς και τις Περιφέρειες Αττικής και Στερεάς Ελλάδας.

Παράλληλα, ο Π. Πολάκης διαψεύδει τους ισχυρισμούς του κ. Χειμάρα – που δήλωσε ότι είχε  άγνοια για το ασυμβίβαστο – τονίζοντας ότι όταν ο ίδιος είχε αποκαλύψει μία απευθείας ανάθεση 10.000 ευρώ τον Ιούλιο του 2020, ο δεύτερος του ζήτησε να μην τον «κυνηγάει» γιατί υποτίθεται πως δεν γνώριζε πως απαγορεύεται και πως έφταιγαν οι υπάλληλοί του. Ό,τι δηλαδή υποστήριξε και χθες μετά την αποκάλυψη του Documento.

Τέλος, ο «γαλάζιος» βουλευτής φέρεται να απέκρυψε στο πόθεν έσχες του 2020 ότι κατέβαλε 49.500 ευρώ ως συμμετοχή σε αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας του που έλαβε πάνω από 400.000 ευρώ σε συμβάσεις, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις καταθέσεις του ίδιου και της συζύγου του.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *