Ζητά σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος για αντικειμενικές αξίες

Άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος για το θέμα των αντικειμενικών αξιών ζητά για τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ελπίδας» ο επικεφαλής Δημήτριος Καφαντάρης, επιρρίπτοντας ευθύνες στη Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, σε επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος σημειώνεται: «Κύριε πρόεδρε, όπως είναι γνωστό, από τον 6ο του 2021 έχουν προσδιοριστεί νέες τιμές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όλη τη χώρα.

Στο Δήμο μας υπάρχουν περιοχές οι οποίες είναι ενταγμένες στις  ακριβότερες ζώνες της  Μεσσηνίας, σύμφωνα με την απόφαση ορισμού των νέων τιμών που έγινε το 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι ακριβότερες ζώνες στο Δήμο μας ορίζονται στη Φοινικούντα (μέχρι 1.300 ευρώ/τ.μ.), στη Μεθώνη (μέχρι 1.200 ευρώ/τ.μ.), στην Κορώνη (μέχρι 1.150 ευρώ/τ.μ.), σε Γιάλοβα, Λειβαδάκια, Βουνάρια (μέχρι 1.050 ευρώ/τ.μ.) και σε Βασιλίτσι (μέχρι 1.000 ευρώ/τ.μ.) και, φυσικά, ακολουθούν κι άλλες.

Είναι αδιανόητο σε μια εποχή που η κοινωνία έχει ήδη ταλαιπωρηθεί από τη δεκαετή οικονομική κρίση, από την πανδημία και τώρα από την ενεργειακή κρίση, να προσδιορίζονται νέες αυξημένες τιμές στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων.

Το Δημοτικό μας Συμβούλιο στις 16/6/2021, έπειτα από σχετική εισήγηση ως κατεπείγον θέμα, αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών ψήφισμα διαμαρτυρίας για τις υπέρογκες αυξήσεις.

Έπειτα, όμως, από διαμαρτυρίες συμπολιτών μας, των περιοχών του Δήμου μας που έχουν τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες και αφού έκανα, έχοντας την αρμοδιότητα ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και επικεφαλής δημοτικής παράταξης, σχετική έρευνα για να ενημερωθώ για το αποτέλεσμα του σχετικού ψηφίσματος που πήραμε, διαπίστωσα από τον αρμόδιο υπουργείο ότι ουδέποτε στάλθηκε, με τεράστια ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου και προσωπικά του ίδιου του δημάρχου.

Τέτοια σοβαρά θέματα που αφορούν στους συμπολίτες μας δεν τα αντιμετωπίζουμε με προχειρότητα, αλλά με τη δέουσα σοβαρότητα που επιτάσσει η θέση μας.

Επανερχόμενοι στο συγκεκριμένο θέμα, μετά την τραγική διαπίστωση ότι ο Δήμος μας δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια, ζητάμε άμεση σύγκληση δια ζώσης του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρθούν  σχετικές αποφάσεις, μιας και το υπουργείο Οικονομικών δίνει την ευκαιρία στους Δήμους που θεωρούν ότι αδικήθηκαν με υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής τους να ζητήσουν επανάληψη της διαδικασίας προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης, καταθέτοντας αιτιολογημένη γνώμη και αποδεικτικά στοιχεία έως τις 20 Ιανουαρίου 2023, μιας και το άρθρο 51 του φορολογικού νομοσχεδίου ανοίγει το παράθυρο για διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες, και παράλληλα να μας προσκομίσετε το σχετικό ψήφισμα, αλλά και τη σχετική αλληλογραφία για το συγκεκριμένο θέμα.

Παρακαλώ πολύ για τις άμεσες δικές σας ενέργειες».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *