Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να απολογηθεί κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση

«Αντί να απολογηθεί για τις νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα, τις τεράστιες ελλείψεις σε βασικά φάρμακα και το γεγονός ότι για 14η συνεχή μέρα έχουμε την ακριβότερη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος πανευρωπαϊκά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση», δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ «Real fm 97.8».

«Καταθέσαμε τροπολογία για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και του ΕΦΚ στα καύσιμα στον κατώτατο συντελεστή, όπως συστήνει και η ίδια η ΕΕ» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης. «Δυστυχώς η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την μείωση έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων που θα ωφελούσε την πλειοψηφία των συμπολιτών μας αλλά προχωρά σε φοροελαφρύνσεις για μεγάλη περιουσία και υψηλά εισοδήματα. Όπως η κατάργηση του φόρου για γονικές παροχές ύψους 800.000 ευρώ και η μείωση του φόρου στα μερίσματα».

«Η επιδότηση της αισχροκέρδειας στην ενέργεια κόστισε 8 δισ. μόνο για το 2022. Ενώ τα έσοδα από ΦΠΑ ήταν αυξημένα κατά 4,1 δισ. για το 2022 σε σχέση με το 2021» τόνισε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. «Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε διπλή αφαίμαξη γ​ια τους πολίτες, που πληρώνουν  και ως καταναλωτές και ως φορολογούμενοι» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ νοικοκύρεψε τα δημόσια οικονομικά, ρύθμισε μεσοπρόθεσμα το χρέος και παρέδωσε γεμάτα ταμεία. Πάει πολύ να μας μιλά για δημοσιονομική σταθερότητα η ΝΔ, που λίγα χρόνια πριν οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης. Και κατέληξε: «Θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό την προγραμματική μας πρόταση για σύγκρουση με την ακρίβεια, στήριξη των μικρομεσαίων και ανακατεύθυνση των ευρωπαϊκών πόρων. Αλλά και για την στήριξη του κοινωνικού κράτους και της δημόσιας υγείας και την αποκατάσταση των θεσμών. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *