Eκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους οι ισχυροί «μνηστήρες» του αεροδρομίου Καλαμάτας

Η μεγάλη μέρα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας έφτασε και σήμερα αναμένεται να υποβληθούν στο Υπερταμείο από τους υποψήφιους επενδυτές οι φάκελοι εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την παραχώρησή του.

Ως αρχική ημερομηνία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε οριστεί η 30ή Νοεμβρίου, όμως έπειτα από  αίτημα ενδιαφερόμενων επενδυτών η διαδικασία έλαβε παράταση μέχρι σήμερα.

Το ενδιαφέρον προμηνύεται μεγάλο, καθώς η εξέλιξη του διαγωνισμού και οι επενδυτές που θα ενδιαφερθούν απασχολούν έντονα τον Τύπο σε πανελλήνια εμβέλεια, με συνεχείς αναφορές σε δημοσιεύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα στο Dark Room του Newmoney, στο οποίο αναφέρονται τα εξής: «Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας και το διαγωνισμό του Υπερταμείου για την 40ετή παραχώρησή του. Στην οδό Καραγιώργη Σερβίας αναμένουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τουλάχιστον δύο ισχυρά σχήματα, χωρίς να αποκλείεται έκπληξη και για παραπάνω, δεδομένων των προοπτικών του αεροδρομίου, που χρόνο με το χρόνο ανεβαίνει σε επιβατική κίνηση, καθώς η Μεσσηνία έχει απογειωθεί τουριστικά.

Μεταξύ των ομίλων που ακούγεται πως θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον είναι η ΤΕΜΕΣ, η Fraport AG και η σύμπραξη των ΓΕΚΤΕΡΝΑ και της ινδικής GMR (υλοποιούν το έργο στο αεροδρόμιο στο Καστέλι). Προϋπόθεση είναι να υφίσταται το λεγόμενο “Κριτήριο Τεχνικής Ικανότητας”, δηλαδή οι ενδιαφερόμενοι (αυτόνομα ή ως μέλος κοινοπραξίας στο διαγωνισμό) πρέπει να έχουν λειτουργήσει τουλάχιστον έναν αερολιμένα για τέσσερα συναπτά έτη τα τελευταία οκτώ χρόνια, ενώ ο αερολιμένας πρέπει να έχει εξυπηρετήσει τουλάχιστον 4 εκατ. επιβάτες κατά τη διάρκεια της εν λόγω 4ετούς περιόδου. Επίσης μια ακόμη (σοβαρή) παράμετρος που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη από τους ενδιαφερόμενους είναι η στρατιωτική χρήση του αερολιμένα.

Σημειώνεται πως βασικός στόχος μέσω της παραχώρησης είναι η αναβάθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των υποδομών του αεροδρομίου και ιδίως του κτηρίου επιβατών (terminal)».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *