Αποχώρησαν χθες το μεσημέρι από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Βασίλης Κανάκης από την παράταξη του Βασίλη Κοσμόπουλου και Βασίλης Τζαμουράνης, ζητώντας την άμεση τήρηση της νομιμότητας στη λειτουργία των οργάνων της αυτοδιοίκησης, όπως αυτή καθορίζεται με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις Θεοδωρικάκου, για μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των Δημοτικών Συμβουλίων στις Οικονομικές Επιτροπές, στις οποίες, επιπροσθέτως, άλλαξε μετεκλογικά ο τρόπος συγκρότησης, δίνοντας θηριώδεις πλειοψηφίες στις παρατάξεις των δημάρχων…

Ο Βασίλης Κανάκης, από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, ζήτησε να αναβληθεί η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής μέχρι το υπουργείο Εσωτερικών να διαμορφώσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας των Επιτροπών που θα πρέπει να συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Μέχρι τώρα, συνέχισε ο κ. Κανάκης, τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής να πηγαίνουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να λαμβάνονται εκεί οι αποφάσεις. 

Η πλειοψηφία της Οικονομικής Επιτροπής, Παντελής Δρούγας, Νίκος Μπασακίδης, Ανδρέας Καραγιάννης, Γιάννης Ζαφειρόπουλος 

Το ίδιο αίτημα υπέβαλε ο Βασίλης Τζαμουράνης, επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας. Πρόσθεσε ότι αν οι Οικονομικές Επιτροπές συνεχίσουν να λειτουργούν με την ίδια συγκρότηση και με τις αρμοδιότητες που έχουν παρθεί από τα Δημοτικά Συμβούλια, παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, τότε οι αποφάσεις που θα λάβουν οι Επιτροπές θα μπορούν να προσβληθούν και να κριθούν μη νόμιμες, αφού παραβιάζεται η απόφαση του ακυρωτικού δικαστηρίου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *