ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας για το προϋπολογισμού 170.000 ευρώ αρδευτικό έργο ΤΟΕΒ Ήρας – Κουρτακίου (δυτικός τομέας), όπως και του πρακτικού ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης προσωρινού αναδόχου στο με προϋπολογισμό 236.000 ευρώ έργο βελτίωσης της αγωνιστικής επιφάνειας στο γήπεδο του Νέου Ηραίου.

Ακόμα, η Επιτροπή ενέκρινε το 1ο πρακτικό δημοπρασίας -στο πλαίσιο της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων)- του με προϋπολογισμό 220.000 ευρώ έργου συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου της Λακωνίας και συγκεκριμένα του τμήματος Κοκκάλα – Λάγια- Αλικα στην ε.ο. 23 και του τμήματος Γοράνοι – Βασιλική στην επαρχιακή οδό  13.

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ανοικτών διαγωνισμών για εργασίες φύτευσης και πρασίνου α) στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ και β) στην 13η επαρχιακή οδό της Μεσσηνίας, στο τμήμα Κορώνη – Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη, με προϋπολογισμό επίσης 50.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη στην έγκριση σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δήμου Οιχαλίας με αντικείμενο τις αναπλάσεις ιστορικών κτηρίων και μνημείων του εν λόγω δήμου της Μεσσηνίας.

Ακόμα, ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικών διαγωνισμών για τα έργα α) βελτίωσης και συντήρησης της 76ης εθνικής οδού Μεγαλόπολη – ναός Επικούριου Απόλλωνα, στο τμήμα Καρυές – Αρχαίο Στάδιο – Επικούριος Απόλλωνας, β) αποκατάστασης επαρχιακής οδού Καλλιάνι – Καστράκι – Φαναράκι – Λουτρά Ηραίας, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και γ) συντήρησης και αποκατάστασης οδοποιίας στην Τ.Κ. Κορακοβουνίου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *