Σε πλήρη εξέλιξη οι σεισμικές έρευνες στον Κυπαρισσιακό

Με χάρτη που ανάρτησε στο LinkedIn η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ) παρουσιάζει τα blocks όπου βρίσκονται σεισμογραφικά σκάφη σκανάροντας… το υπέδαφος για τη λήψη δεδομένων που θα αποτυπώσουν πιθανούς στόχους κοιτασμάτων φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η ΕΔΕΥΕΠ, «σήμερα γιορτάζουμε την ολοκλήρωση ενός άλλου κρίσιμου ορόσημου για την προώθηση του εθνικού προγράμματος εξερεύνησης αερίου της Ελλάδας! Συγχαρητήρια στην Energean και την PGS για την επιτυχή ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών στο Βόρειο Ιόνιο «Block 2».

Η ΕΔΕΥΕΠ αναφέρεται στην Energean και το block 2, όπου το σεισμογραφικό σκάφος Ramform Hyperion της νορβηγικής PGS ολοκλήρωσε τις εργασίες στη θαλάσσια παραχώρηση που έχει μισθώσει η ελληνική, εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Λονδίνου και του Τελ Αβίβ, εταιρεία.

«Η ολοκλήρωση του προγράμματος ακολουθεί τις δισδιάστατες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα φέτος, στο Νότιο και Κεντρικό Ιόνιο «Block Ionian» και «Block 10», σημειώνει η ΕΔΕΥΕΠ αναφερόμενη στις έρευνες που έγιναν στις αρχές της χρονιάς από την Helleniq Energy (πρώην ΕΛ.ΠΕ).

Την περασμένη εβδομάδα η εταιρεία στην οποία έχουν παραχωρηθεί οι δύο προαναφερόμενες περιοχές ξεκίνησαν τρισδιάστατες έρευνες στο «Block Ionian» με το ίδιο σκάφος της PGS το Ramform Hyperion. Έπονται αντίστοιχες εργασίες και στο «Block 10»

Η ΕΔΕΥΕΠ στην ανάρτησή της στο LinkedIn μιλά και για τις έρευνες που είναι σε εξέλιξη στις παραχωρήσεις «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης». Τις εργασίες εκτελεί το σεισμογραφικό Sanco Swift της PGS.

Ρεκόρ

Η ΕΔΕΥΠ μιλά για ρεκόρ: «Συνολικά βρίσκονται έξι σεισμικές έρευνες σε ένα χρόνο. Πρόκειται για ένα εθνικό ρεκόρ στο ιστορικό των εξερευνήσεων στη χώρα μας». Κατά τη διάρκεια όλων αυτών των ερευνών, το προσωπικό της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων  βρίσκεται στα σεισμικά πλοία, συνεργαζόμενο με τις ομάδες έρευνας για να διασφαλίσει ότι οι εργασίες ακολουθούν τα Περιβαλλοντικά Σχέδια Δράσης και διεξάγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και περιβάλλοντος.

«Τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν στον εντοπισμό κοιτασμάτων  φυσικού αερίου που μπορούν να συμβάλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας εφοδιασμού σε μια κρίσιμη στιγμή και να συνεισφέρουν πολύτιμους πόρους στο ενεργειακό μείγμα της Ελλάδας και στις προσπάθειες για επιτάχυνση της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια», καταλήγει η ΕΔΕΥΕΠ

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *