Έχουν ελεγχθεί, συντηρηθεί και πιστοποιηθεί οι λέβητες στα σχολεία

Ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για τη συντήρηση υποδομών Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος, απαντώντας, σε ερώτηση δημοσιογράφου -με αφορμή το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε σε σχολείο στις Σέρρες- για το αν έχει υπάρξει έλεγχος στους λέβητες των σχολείων, ανέφερε:

«Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, έτσι κι φέτος, όπως άλλωστε προβλέπεται, έχει υπάρξει έλεγχος, συντήρηση και έχει πιστοποιηθεί η λειτουργία στους λέβητες-καυστήρες των σχολείων του δήμου Καλαμάτας. Επίσης, ο Δήμος έχει ενεργή εργολαβία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα τυχόν βλάβη προκύψει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους».

Εν τω μεταξύ στις 4.00 το απόγευμα κηδεύτηκε, χθες,  ο 11χρονος μαθητής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών, που έχασε τη ζωή του με τραγικό τρόπο, προχθές το μεσημέρι, από έκρηξη στο λεβητοστάσιο που είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί μια πόρτα και να τον χτυπήσει θανάσιμα.

Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις Σέρρες είναι, σήμερα, κλειστά σε ένδειξη πένθους για τον μικρό μαθητή που έχασε τόσο αναπάντεχα τη ζωή του, ενώ το 9ο Δημοτικό, όπου φοιτούσε και ο ίδιος, θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας αφού πρέπει να ολοκληρωθούν οι έρευνες στη σχολική μονάδα και να καθαριστεί ο χώρος.

Ήδη, χθες το πρωί ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος θα διερευνήσει τα ακριβή αίτια της έκρηξης του λεβητοστάσιου ώστε στη συνέχεια να εκδώσει το σχετικό πόρισμα.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ σε όλη την κοινωνία των Σερρών με αναπάντητα κρίσιμα ερωτήματα και ένα γαϊτανάκι ευθυνών, ενώ ο εισαγγελέας ζήτησε την άμεση διεξαγωγή έρευνα για το τραγικό περιστατικό. Τα μηνύματα συμπαράστασης καταφτάνουν από παντού για την οικογένειά του, που εγκαταστάθηκε από την Αθήνα στις Σέρρες, τόπο καταγωγής της μητέρας, πριν από μερικά χρόνια, σε αναζήτηση καλύτερης ποιότητας ζωής.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *