Χωρίς αναδρομική ισχύ οι διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες

Χωρίς αναδρομική ισχύ θα εφαρμοστούν οι διορθώσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε όσες περιοχές της χώρας αποδειχθεί ότι οι τιμές ζώνης που ισχύουν σήμερα είναι υπερβολικές και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει την ευκαιρία στους Δήμους που θεωρούν ότι αδικήθηκαν με υπέρογκες αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες της περιοχής τους να ζητήσουν επανάληψη της διαδικασίας προσδιορισμού των τιμών εκκίνησης καταθέτοντας αιτιολογημένη γνώμη και αποδεικτικά στοιχεία από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 20 Ιανουαρίου 2023.

Το υπουργείο Οικονομικών δίνει δεύτερη ευκαιρία στους Δήμους να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τις τιμές ζώνης στην περιοχή τους, καθώς, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το 2021 κατά τη διαδικασία προσδιορισμού των αντικειμενικών αξιών εστάλη επιστολή σε όλους τους Δήμους για διατύπωση γνώμης, αλλά μόλις ένας στους δέκα απάντησε, με αποτέλεσμα πολλοί να διαμαρτυρηθούν για τις μεγάλες αυξήσεις που είδαν στην περιοχή τους.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν περιοχές στην Αστυπάλαια, τη Ρόδο, την Ιθάκη, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και στην Αττική, όπου οι νέες τιμές είναι αυξημένες ακόμα και κατά 250%.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας είχε εκδοθεί ομόφωνο ψήφισμα περί επανεξέτασης των νέων αντικειμενικών αξιών στη Δημοτική Κοινότητα Μ. Μαντίνειας.  Είχε, δε, προηγηθεί το κείμενο διαμαρτυρίας κατοίκων περιοχής.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *