Υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε τη θέση του

Σκληρός, μετά πάντως από όσα έχουν βγει στην επιφάνεια, ήταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, σε τηλεοπτικές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, για τον π.Αντώνιο και τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε στην Καλαμάτα για την έναρξη λειτουργίας της Κιβωτού του Κόσμου στα Γιαννιτσάνικα

. “Ο πατέρας Αντώνιος όταν ήρθε εδώ στην Καλαμάτα για να στήσει την δομή. Ήταν περίπου δύο εβδομάδες στην πόλη. Επισκεπτόταν διάφορους παράγοντες, το μάθαινα περιφερειακά, εμένα δεν ήρθε να με δει. Ούτε να πάρει τυπικά την ευλογία και την άδεια. Δεν ήθελε καμία ανάμιξη της εκκλησίας σε αυτό που κάνει. Αν είχε ενταχθεί από τότε που τον κάλεσε ο Αρχιεπίσκοπος, θα είχαμε προλάβει πολλά πράγματα” ανέφερε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και συνέχισε: “Τον κάλεσα εγώ και ήρθε στο γραφείο μου με την πρεσβυτέρα και δύο στελέχη του ΔΣ του τοπικού. Του εξήγησα ότι αυτή δεν είναι συμπεριφορά ορθοδόξου κληρικού. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις δύο εβδομάδες στην πόλη και να μην επισκέπτεσαι τον τοπικό Μητροπολίτη.

Μάλιστα ο κ. Χρυσόστομος, μιλώντας στην εκπομπή του Δημήτρη Οικονόμου με τον Άκη Παυλόπουλο και την Ντόρα Κουτροκόη, πρόσθεσε ότι “όλοι προβληματιζόμασταν και προβληματιζόμαστε. Γίνονταν συζητήσεις. Ρωτήστε τους Μητροπολίτες που είχαν δομές στην περιοχές τους τι προβλήματα αντιμετώπιζαν. Και πώς συμπεριφερόταν ο πατήρ Αντώνιος στους Μητροπολίτες”.

Για τη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας είπε ότι “ήταν σκληρή, έτσι έπρεπε να είναι, γιατί δυστυχώς ο συγκεκριμένος κληρικός υπό την επίφαση του ράσου προσπάθησε και εκμεταλλεύτηκε την θέση του αυτή, τελικά αν αποδειχθεί, προς ίδιον όφελος.

Επιπροσθέτως ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι “ο τρόπος που γινόταν η διαχείριση ήταν προσωπικός και ατομικός και δεν ελεγχόταν από κανέναν” καθώς επίσης διερωτήθηκε: “ποιος ελέγχει τα χρήματα και την περιουσία που αποκτήθηκε;”. 

Τέλος είπε: “Αν όλα αυτά αληθεύουν και επιβεβαιωθούν από το ανακριτικό έργο, νομίζω βρισκόμαστε μπροστά σε μια απάνθρωπη συμπεριφορά, αντιθεσμική, μπροστά σε μια εκμετάλλευση πονεμένων, αθώων παιδιών”. 

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *