“Παγωμένο” το ποσοστό των βραχυχρόνιων μισθώσεων για Καλαμάτα

Σε μέτρια ακόμα επίπεδα, εμφανίζονται οι προκρατήσεις για βραχυχρόνια μίσθωση στην Καλαμάτα για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες για διάφορες περιοχές της Ελλάδας ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates Θεμιστοκλής Μπάκας.

Από την άλλη πλευρά, ο Υπουργός Τουρισμού, όπως αποκάλυψε το «Χρήμα και Τουρισμός» απέστειλε επιστολή στην booking επισημαίνοντας την υποχρέωση της εταιρίας για ορθή παρουσίαση των καταλυμάτων, αναφορικά με τον χαρακτηρισμό τους ως ξενοδοχεία, καταλύματα ή καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Δικτύου E-Real Estates, που αφορούν μόνο την βραχυχρόνια μίσθωση, στην Καλαμάτα για ολόκληρο διαμέρισμα ή κατοικία και για 3 διανυκτερεύσεις το κόστος για τα Χριστούγεννα είναι από 182-400 ευρώ και οι προκρατήσεις φτάνουν στο 56%, ενώ για το ίδιο κατάλυμα και επίσης για 3 διανυκτερεύσεις την Πρωτοχρονιά η τιμή είναι ίδια, από 182- 400 ευρώ και οι προκρατήσεις φτάνουν στο 54%.

Όπως αναφέρεται από το δίκτυο, τη φετινή χρονιά, μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας φαίνεται να προγραμμάτισε νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *