Τρία Καλαματιανά παιδιά στις υψηλότερες θέσεις της Ελλάδας

Έντονο καλαματιανό χρώμα είχε το 19ο πανελλήνιο συνέδριο Φυσικής που διοργανώθηκε το τριήμερο 18 έως Νοεμβρίου στο Club Hotel Λουτρακίου και διοργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών.

Ο λόγος είναι ότι, μεταξύ άλλων, βραβεύτηκαν τρεις καλαματιανοί μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε ανάλογους πανελλήνιους διαγωνισμούς. Πρόκειται για την Καλοκάθη Κωνσταντίνα ( Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας) 1η θέση στην Ελλάδα, τον Άλκη Καρακαϊδό ( 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας) 5η θέση στην Ελλάδα και την Παναγιώτα Οικονομάκου (4ο Γυμνάσιο Καλαμάτας) 6η θέση στην Ελλάδα. Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο  είναι τα δύο πρώτα παιδιά που βραβεύτηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελλήνων Φυσικών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου οι ομιλητές ανέπτυξαν θέματα που είχαν να κάνουν με την σύγχρονη φυσική, με τα μεγάλα επιτεύγματα, με την έρευνα, με την τεχνολογία, με την καινοτομία, με την εκπαίδευση και με το περιβάλλον.

Συνδιοργανωτές ήταν το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, οι δήμοι Κορινθίων και Λουτρακίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Το 19ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών είχε ως σκοπό του να αποτελέσει το βήμα από όπου διακεκριμένοι επιστήμονες οι οποίοι διαπρέπουν στη χώρα μας και στο εξωτερικό, θα παρουσίαζαν τις εργασίες τους πάνω στη σύγχρονη Φυσική.

Παράλληλα το συνέδριο επιδίωξε να δώσει την ευκαιρία στους νέους ερευνητές να παρουσιάσουν τις εργασίες τους, στους φοιτητές να καταθέσουν την πρώτη τους εργασία, όπως επίσης και στους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αναβάθμιση του μαθήματος της Φυσικής.

Ιδιαίτερος στόχος του συνεδρίου ήταν να χτίσει γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στον επιστημονικό χώρο, την εκπαίδευση, την κοινωνία και τον πολίτη.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *