Προσπάθειες για να συγκρατηθεί το κόστος λειτουργίας τους

Με αφορμή σειρά ερωτήσεων βουλευτών απ’ όλα τα κόμματα της Βουλής, μεταξύ αυτών και του βουλευτή Μεσσηνίας, Γιάννη Λαμπρόπουλου για το κόστος λειτουργίας των ελαιοτριβείων το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

“Σημειώνουμε ότι η Κυβέρνηση είχε και εξακολουθεί να έχει απόλυτη επίγνωση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και για το λόγο αυτό, και πριν το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, μερίμνησε, ώστε, αφενός να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας για την κοινωνία και την οικονομία της Χώρας, αφετέρου να αναλάβει πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στην ενεργειακή κρίση.

Για όσο διαρκεί η κρίση, η Ελληνική Κυβέρνηση θα συνεχίζει να λαμβάνει στοχευμένα μέτρα, τα οποία αποτελούν προϊόν διυπουργικής συνεργασίας, παρακολουθούνται ενδελεχώς και προφανώς πάντοτε σε συνάρτηση με τις ενεργειακές εξελίξεις και τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες, ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις. Ειδικότερα, σε σχέση με τα μέτρα, τα οποία προβλέπονται για τον μήνα Νοέμβριο, υπάρχει σχετικό δελτίο Τύπου από το τέλος Οκτωβρίου”

Οι ελαιοτριβείς ζητούν την εξίσωση της επιδότησης ρεύματος των ελαιοτριβείων με εκείνη των αρτοποιών για την περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, ώστε να συγκρατηθεί το λειτουργικό τους κόστος.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιοτριβείων Μεσσηνίας, Γιάννης Ηλιάδης, φέτος έχουν σχεδόν  τετραπλασιαστεί τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν οι ελαιοτριβείς σε σχέση με το 2019. «Μία μονάδα μέσης δυναμικότητας πλήρωνε περίπου 12.000 ευρώ για ηλεκτρικό και φέτος για την ίδια κατανάλωση το κόστος θα ξεπεράσει τις 45.000 ευρώ. Ουσιαστικά θα δουλέψουμε χωρίς καθόλου κέρδος», τόνισε ο κ. Ηλιάδης

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *