Προκαταρκτική εξέταση για ασέλγεια και κακοποιήσεις ανηλίκων

Καταγγελίες για ασέλγεια και κακοποιήσεις ανηλίκων στην Κιβωτό του Κόσμου διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών από τον Συνήγορο του Πολίτη. Η Εισαγγελία διέταξε προκαταρκτική εξέταση, που την ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει ΤΟ ΒΗΜΑ, η έρευνα αφορά και άλλα θέματα όπως διατροφής και διαχείρισης, αλλά και καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση.

Έχει δώσει κατάθεση ένας ανήλικος 15 ετών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που περιγράφει σεξουαλική κακοποίηση καταγγέλλοντας δύο άνδρες εργαζόμενους. Ελέγχονται έξι δομές της Κιβωτού.

Η ανακοίνωση για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

«Διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας, προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων, της ‘κατάχρησης ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη και μη από οικείο, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση’ και της ‘σωματικής βλάβης αδύναμων προσώπων κατά συρροή, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση’, που φέρεται να τελέστηκαν ή να τελούνται σε βάρος ανηλίκων, φιλοξενούμενων στις δομές της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας ‘Κιβωτός του Κόσμου’, με έδρα την οδό Ζηνοδώρου στον Κολωνό και συγκεκριμένα στις δομές της Αθήνας, Πειραιά, Χίου, Πωγωνιανής Ιωαννίνων, Βόλου και Καλαμάτας, ύστερα από έγγραφη αναφορά – καταγγελία που απέστειλε η Ανεξάρτητη Αρχή ‘Συνήγορος του Πολίτη’ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών».

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *