«Το ΚΚΕ είναι το αντίπαλο δέος στη βαρβαρότητα του συστήματος»

Επίσκεψη στη Μεσσηνία πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Κατά την παραμονή του στο νομό, ο κ. Κουτσούμπας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Μεσσήνης και άλλους φορείς της περιοχής, το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ αργότερα μίλησε σε πολιτική εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος, στο αίθριο Β2 της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας.

Μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ σημείωσε ότι «τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει ο λαός από τις κινήσεις των “από πάνω”, αυτών που έχουν την οικονομική και πολιτική εξουσία, οι οποίοι συχνά-πυκνά τσακώνονται μέχρι τελικά να τα ξαναβρούν στη μοιρασιά από τη ληστεία του λαού».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επικαιρότητα, υπογράμμισε ότι οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ «διαμόρφωσαν το σκοτεινό και αντιδραστικό πλαίσιο που νομιμοποιεί τις απαράδεκτες πρακτικές των παρακολουθήσεων ψηφίζοντας νόμους, οδηγίες, κανονισμούς της Ε.Ε.».

Στον αντίποδα, κάνοντας λόγο για την ακρίβεια ανέφερε ότι «πραγματική ανακούφιση για το λαό μπορεί να υπάρξει μόνο σε σύγκρουση με τις δεσμεύσεις της Ε.Ε. και τους στόχους του κεφαλαίου».

Μιλώντας δε, για τις εξελίξεις που αφορούν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, σημείωσε ότι «ως Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων από ισραηλινή εταιρεία εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας, το λαό μας, στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς».

«Αντίπαλο δέος στο σκοτάδι, στη συντήρηση, τη σαπίλα, τη βαρβαρότητα δεν είναι τα κόμματα του κατεστημένου. Αντίπαλο δέος και ελπίδα είναι το ΚΚΕ, η αντικαπιταλιστική αντιμονοπωλιακή κοινωνική συμμαχία, το κίνημά τους, ο ίδιος δηλαδή ο λαός.

Γιατί μόνο το ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει τα πιο όμορφα, τα πιο μεγάλα ιδανικά, αυτά του αγώνα για το μεγάλο, το ωραίο, το συγκλονιστικό, το σοσιαλισμό!», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηριστικά.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *