Σενάρια και ονόματα για υποψήφιοι βουλευτές

Όσο η πολιτική επικαιρότητα “τροφοδοτεί” το δημόσιο βίο με ειδήσεις (υποκλοπές, ακρίβεια) τόσο θα “φουντώνει” και η εκλογολογία. Είναι ενδεικτικό ότι ενώ τα κόμματα προσανατολίζονταν για εθνικές κάλπες στο τέλος της Άνοιξης, το τελευταίο διάστημα γίνει λόγος για προσφυγή σ’ αυτές στις αρχές του 2023.

Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα, είναι φυσιολογικό να πυκνώνουν και τα δημοσιεύματα στα αθηναϊκά Μέσα για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων. Προχθές, όπως έγραφε το “Πρώτο Θέμα”, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που θα έχουν τα νέα γαλάζια ψηφοδέλτια, είναι ότι θα στελεχωθούν με αρκετά στελέχη προερχόμενα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Προς τούτο υπάρχει ένας βασικός λόγος: τα στελέχη αυτά φέρνουν μαζί τους αρκετές προσωπικές ψήφους που είναι σημαντικές ειδικά την πρώτη Κυριακή της απλής αναλογικής, ώστε να ξορκιστεί η χαλαρότητα της ψήφου. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει θέσει ως στόχο μια καλή επίδοση από την πρώτη Κυριακή, ώστε αυτή να είναι εφαλτήριο για τη δεύτερη κάλπη. Παράλληλα, στα ψηφοδέλτια θα συμπεριληφθούν και πρόσωπα από τη νεότερη γενιά του κόμματος. Γι’ αυτό και στο ρεπορτάζ με τη σχετική ονοματολογία για το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας υπήρχε και το όνομα της Άννας Καλογεροπούλου, νυν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού.  

Από την άλλη πλευρά το “ΒΗΜΑ” για το Νομό μας εμφάνιζε ως σίγουρη τριάδα για την εκλογική αναμέτρηση του Μενέλαο Γερονικολό, Γιάννη Πάζιο και Γιώργο Κατσούλη.

Πάντως, για τους δύο τελευταίους στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία εκτιμούν ότι από μια πιθανή διπλή υποψηφιότητα από το μπλοκ των προεδρικών θα μετατραπεί σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» μεταξύ των δύο προσώπων, ενώ από την άλλη θεωρούν βέβαιο ότι θέμα θα δημιουργηθεί και στην περίπτωση κατά την οποία δοθεί «χρίσμα» σε έναν εκ των δύο ενδιαφερόμενων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *