Τον παρέσυραν σε παραλία, τον σκότωσαν και του άρπαξαν 12.000 ευρώ

Τρία άτομα κρύβονται πίσω από τη δολοφονία ενός 31χρονου άνδρα από την Αλβανία η σορός του οποίου είχε βρεθεί πρόσφατα θαμμένη στην παραλία Καρτελιά της Κυπαρισσίας.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασαν την υπόθεση και κατάφεραν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών. Ο λόγος για έναν 33χρονο Αλβανό, μία 30χρονη Ελληνίδα και έναν 24χρονο Ρομά, με τους δύο πρώτους να έχουν ήδη συλληφθεί και τον τελευταίο να αναζητείται.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, το κίνητρο πίσω από τη δολοφονία ήταν οικονομικό. Ειδικότερα το θύμα, το οποίο έκανε στην περιοχή αγροτικές εργασίες είχε συγκεντρώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 12.000 ευρώ και ήθελε να μεταφέρει τα χρήματα αυτά μέσω Western Union στην πατρίδα του.

«Τον σκότωσαν με μένος»

Ήταν Δευτέρα 7 Νοεμβρίου όταν ο άνδρας που δολοφονήθηκε συνάντησε έναν συγχωριανό του, 33 ετών, τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν. Εκείνος, μαζί με τον 24χρονο και την 30χρονη τον έπεισαν να μπει στο αυτοκίνητο που επέβαιναν προκειμένου να τον μεταφέρουν στον προορισμό του.

Προφανώς οι τρεις φερόμενοι ως δράστες γνώριζαν πως ο άνδρας είχε μαζί του χρήματα. Έτσι τον μετέφεραν στην παραλία Καρτελιά και εκεί τον δολοφόνησαν. «Στην αρχή τον χτύπησαν με ένα αντικείμενο στο κεφάλι και όταν ο άνδρας έχασε τις αισθήσεις του τότε άρχισαν να τον χτυπούν επανειλημμένως στο κεφάλι. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε πως τον χτύπησαν με μένος» εξήγησαν στο kathimerini.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Στη συνέχεια του αφαίρεσαν τα χρήματα που είχε στην κατοχή του και έθαψαν τη σορό του στην άμμο.

Προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους

Μετά την δολοφονία οι φερόμενοι ως δράστες προσπάθησαν να κρύψουν τα ίχνη τους. Πιο συγκεκριμένα, άρχισαν να διαμένουν σε ξενοδοχεία στην πόλη της Καλαμάτας, αγόρασαν καινούργια ρούχα και περιόρισαν τις μετακινήσεις τους.

Ωστόσο το σχέδιο τους δεν λειτούργησε καθώς, έπειτα από έρευνα, εντοπίστηκαν οι δύο από αυτούς από τα στελέχη της Ασφάλειας Καλαμάτας και συνελήφθησαν. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για σκληρούς κακοποιούς οι οποίοι, κατά την εξέταση, δεν έβγαλαν λέξη. Στην κατοχή τους βρέθηκε και μέρος των χρημάτων που είχαν αφαιρέσει από το θύμα, περίπου 5.300 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας συνεχίζουν τις έρευνες για την υπόθεση.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *