Σχεδιασμός για παρεμβάσεις στον αστικό ιστό

Η τελική πρόταση του master plan, που αφορά σε παρεμβάσεις στον αστικό ιστό, προκειμένου εν συνεχεία να διεκδικηθούν χρηματοδοτικοί πόροι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης κι άλλων χρηματοδοτικών προγραμμάτων, παρουσιάστηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας, παρουσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου.

Για το σκοπό αυτό, στην Καλαμάτα βρέθηκε η ομάδα των μελετητών με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσάμη, η οποία και ενημέρωσε το δήμαρχο, τους αρμόδιους αντιδημάρχους, διευθυντές και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου για το σχέδιο συνολικής αντιμετώπισης ζητημάτων που άπτονται σε έργα και παρεμβάσεις στο Δήμο.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στη συμμετοχή της Καλαμάτας στην Ευρωπαϊκή Αποστολή των 100 Κλιματικά Ουδέτερων και Έξυπνων Πόλεων της Ε.Ε. έως το 2030, καθώς το τελικό σχέδιο έχει ενσωματώσει άξονες, δράσεις και στόχους σε ένα ευρύ πλαίσιο και σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που είχαν δοθεί και αφορούν στην ψηφιακή, την πράσινη και την ολιστική Καλαμάτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω master plan αποτελεί ένα ζωντανό εγχειρίδιο γνώσης που περιλαμβάνει επίσης την ακτινογραφία του Δήμου σε επίπεδο έργων και σχεδιασμού των τελευταίων 40 ετών. Σε αυτό έχει υπάρξει εξειδίκευση των περιοχών παρέμβασης με έμφαση σε συγκεκριμένες ζώνες και προσδιορίζονται έργα και δράσεις απαραίτητα για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης.

Κρίσιμο είναι το γεγονός ότι οι μελετητές έχουν λάβει υπόψη τους και τη διαδικασία διαβούλευσης που υπήρξε στο πλαίσιο του «Mission Καλαμάτα», καθώς και τον υφιστάμενο σχεδιασμό του Δήμου.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *