Καθορίστηκαν τα δημοτικά τέλη – Καμία αύξηση για το 2023

Στον καθορισμό των δημοτικών τελών οικονομικού έτους 2023 προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίαση του. Τα δημοτικά τέλη 2023 εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία, παραμένοντας στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα έτη.

Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «16 χρόνια δεν έχει γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη. Από τότε που αναλάβαμε όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αύξηση, μόνο μειώσεις έχουμε κάνει. Έχουν γίνει επιμέρους μειώσεις, έχουμε αξιολογήσει τα χωριά του Ταϋγέτου, έχουμε αξιολογήσει το Ασπρόχωμα, όπως και κάποιες ειδικές κατηγορίες κ.ά.

Με γνώμονα πάντα ο Δήμος να μπορεί να μένει όρθιος οικονομικά. Αυτό είναι το βασικό. Πρέπει ο Δήμος να είναι δυνατός για να μπορεί να υποστηρίζει τις υπηρεσίες και τους πολίτες του.

Είχαμε πει εδώ και μήνες ότι δε θα κάνουμε καμία αύξηση φέτος. Παρότι όλοι οι Δήμοι κάνουν αυξήσεις για να αντιμετωπίσουν κυρίως τα ενεργειακά, αλλά και βέβαια διότι πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπαίνει σε μιαν άλλη εποχή, αυτή της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων».

Καταλήγοντας ο κ. Βασιλόπουλος σημείωσε: «Δεν κάνουμε καμία αύξηση. Αυτό για τη συγκεκριμένη εποχή είναι μια γενναία μείωση».

Αντίθετα, οι δημοτικές παρατάξεις των μειοψηφιών, με προτάσεις τόσο του επικεφαλής της μείζονος, Βασίλη Κοσμόπουλου, όσο και του επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος, Βασίλη Τζαμουράνη, όπως και των επικεφαλής των υπολοίπων, ζήτησαν μείωση των τελών.

Η πρόταση του κ. Κοσμόπουλου κατατέθηκε και στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι πρέπει να μειωθούν τα δημοτικά τέλη κατά 5%, ως μια σαφή έκφραση της βούλησης του Δήμου να ελαφρυνθούν τα νοικοκυριά για να ανταποκριθούν όσο μπορούν στον οικονομικό Αρμαγεδδώνα που είπε ότι έρχεται. Σημείωσε, μάλιστα, ότι μειώσεις δημοτικών τελών έχουν γίνει σε άλλους Δήμους, όπως των Αθηναίων.

Επιπρόσθετα και στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Τζαμουράνης σχολίασε ότι με μια ευέλικτη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου υπάρχει η δυνατότητα συμβολικής μείωσης των δημοτικών τελών, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω επιδείνωση των οικονομικών του στοιχείων.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *