Τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη δεν επαρκούν

 για τη δημοπράτηση των αρδευτικών δικτύων του Φιλιατρινού φράγματος!

Ανακοίνωση, σχετικά με το ζήτημα του φράγματος των Φιλιατρών, του οποίου τα συνοδά έργα, προκειμένου να λειτουργήσει, παραμένουν σε εκκρεμότητα, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας. Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Η ένταξη και χρηματοδότηση του Μιναγιώτικου Φράγματος από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα συνιστούσε μια καλή είδηση για τους αγρότες της Πυλίας, εφ’ όσον όταν ολοκληρωθεί θα αρδεύει 35.000 στρέμματα καλλιεργειών.

Αναρωτιέται όμως κανείς, τα 3 και πλέον χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν επαρκούσαν, για να προχωρήσουν τα συνοδά έργα που απομένουν, ώστε να λειτουργήσει επιτέλους, το έτοιμο από το 2019, Φράγμα Φιλιατρών, όταν μάλιστα δεν έχουν ούτε καν δημοπρατηθεί ακόμη τα αρδευτικά δίκτυα που απομένουν;

Το 2020 και δια στόματος του τότε Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Χαρίτση, υπήρξε δέσμευση για δημοπράτηση των αρδευτικών έργων και αντλιοστασίων μέσα στο 1ο τετράμηνο του 2021.

Δύο χρόνια και δύο αλλαγές υπουργών μετά, το Φιλιατρινό Φράγμα παραμένει ένα, γεμάτο νερό, «κέλυφος».  Με νέες υποσχέσεις περί δημοπράτησης στο τέλος του 2022… Τους πιστεύει πλέον κανείς;

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *