Ελέγχους για απαγόρευση διακίνησης χύμα ελαιολάδου

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανάμεσα στον υπουργό κ. Γεωργαντά και εκπροσώπους φορέων, για την ενίσχυση και την προστασία του επώνυμου τυποποιημένου ελαιολάδου.

Το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης εκπροσώπησε ο πρόεδρος Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, και συμμετείχαν επίσης οι κ.κ. Κουτσιούμπης Κωνσταντίνος, πρόεδρος του ΣΕΒΙΤΕΛ, Αντωνόπουλος Κωνσταντίνος, γενικός γραμματέας του ΣΕΒΙΤΕΛ, Γιαννούλης Μανώλης, πρόεδρος της ΕΔΟΕ, Οικονόμου Γιώργος, γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, Ανδρεαδάκης Γιώργος, πρόεδρος ΣΥΤΕΚ, και Ρενιέρης Ελευθέριος, αντιπρόεδρος ΣΥΤΕΚ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις από τους συμμετέχοντες και αναπτύχθηκε συζήτηση, με σκοπό τη λήψη μέτρων και τη διοργάνωση δράσεων για την προστασία, αλλά και την ενίσχυση της προβολής του τυποποιημένου ελληνικού ελαιολάδου, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας για την απαγόρευση διακίνησης χύμα – ανώνυμου ελαιολάδου και η αύξηση των ελέγχων από τον ΕΦΕΤ στα σημεία διακίνησης, όπως στο λιμάνι του Πειραιά, στα διόδια, στις μεταφορικές εταιρείες κ.α.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *