Ακριβαίνουν τα δημοτικά τέλη κατά 578.000 ευρώ λόγω κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων

Την αύξηση των δημοτικών τελών αποφάσισε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης. Με την ένταξη του Δήμου Μεσσήνης στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων και στο έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα ακριβύνει το κόστος διαχείρισης το 2023, για το Δήμο Μεσσήνης, κατά σχεδόν 578.000 ευρώ, απόκλιση που θα καλυφθεί με αύξηση των δημοτικών τελών. Ανάλογες και μεγαλύτερες αυξήσεις έχουν αποφασίσει ήδη άλλοι Δήμοι, όπως οι γειτονικοί της Μεσσήνης, Πύλου-Νέστορος και Οιχαλίας.

Πάντως ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, μίλησε για “ευτυχή” εξέλιξη, τονίζοντας ότι η ένταξη του Δήμου Μεσσήνης στην κεντρική διαχείριση, από την 1/1/2023, σημαίνει ότι σταματά “η ντροπή” των Λιμενικών, δηλαδή η λειτουργία της χωματερής κοντά στις εκβολές του Παμίσου και τα σκουπίδια θα μεταφέρονται πια για διαχείριση στην Καλλιρρόη.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι με την αύξηση των δημοτικών τελών η επιβάρυνση για μια κατοικία 80 τετραγωνικών μέτρων θα είναι περίπου 2 ευρώ το μήνα, ποσό που σημείωσε ότι είναι μικρό.

Επίσης ο δήμαρχος κ. Αθανασόπουλος είπε ότι τα σκουπίδια της Μεσσήνης θα μεταφέρονται στην Καλλιρρόη με οχήματα μέχρι να κατασκευαστεί ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης, σε έκταση πλησίον της Μονάδας Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων Καλαμάτας, εκτός των ορίων της Μεσσήνης, όπως σημείωσε.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *