Η…μπάλα στην Περιφέρεια για την χρηματοδότησή του

Το θέμα της τύχης του δρόμου σύνδεσης της Άνω με την Κάτω Βέργα επανέφερε, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας, Βασίλης Τζαμουράνης.

Σε προγενέστερο ερώτημα με το ίδιο θέμα ο δήμαρχος Καλαμάτας είχε αναφέρει ότι θα γίνει νέα ενιαία μελέτη και για τα δύο τμήματα “όμως αυτή τη φορά, πρέπει, να πατάει (ο δρόμος) επί εδάφους, να είναι συγκεκριμένη μελέτη, σωστή χωρίς προβλήματα”.

Αυτό που ανησυχούσε όμως σοβαρά τους κατοίκους της Βέργας είναι το πότε θα γίνουν όλα αυτά, δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή χρήματα στην Περιφέρεια γι’ αυτό το έργο δεν υπάρχουν.

Ήταν χαρακτηριστική άλλωστε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας, σε σύσκεψη που έγινε, υποστηρίζοντας ότι “εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τον δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για την χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης”.

Προχθές, ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, σχολίασε ότι από την πλευρά του δήμου Καλαμάτας έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και πλέον το θέμα είναι στο…γήπεδο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το μέλλον του έργου. Τόνισε, δε, ότι είτε το έργο θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την αυτήν είτε να βρεθεί ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα- εργαλείο για την ολοκλήρωσή του.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *