Με πολιτικά μηνύματα η επίσκεψη στην Καλαμάτα

Επίσκεψη στην Καλαμάτα πραγματοποίησε, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου είχε συζήτηση με τα διοικητικά συμβούλια Σωματείων Γιατρών και Εργαζόμενων.

Σκόπιμα και σχεδιασμένα απαξιώνεται το δημόσιο σύστημα υγείας και αυτό πρέπει να το έχουν στο μυαλό τους όλοι οι πολίτες, τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αφού άκουσε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει και στο Νομό μας η δημόσια υγεία.

Όπως σημείωσε, χαρακτηριστικά, η υγεία, όπως επίσης τα κόκκινα δάνεια, η ενέργεια, το νερό, η εκπαίδευση, οι στρατιωτικοί εξοπλισμοί και τα ΣΔΙΤ αποτελούν πηγή απίστευτων κερδών για τους ολιγάρχες και αυτό, πρόσθεσε, ενώ η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε πτώχευση.

Για τα προβλήματα μίλησαν στον Γιάνη Βαρουφάκη η πρόεδρος του Σωματείου Νοσοκομειακών Γιατρών Χρυσάνθη Μάλλιου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Δημήτρης Τσιλίκας, η διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Νικολέττα Αποστολοπούλου και άλλοι εργαζόμενοι, όπως επίσης και η διαιτολόγος του Νοσοκομείου, Καλλιόπη Μπουκέα, που εκπροσώπησε το προσωπικό που βρίσκεται σε αναστολή εργασίας, υπογραμμίζοντας ότι το μέτρο αυτό είναι άδικο, εξοντωτικό και χωρίς καμία επιστημονική βάση.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης τόνισε ότι η ολιγαρχία που κυβερνά τη χώρα δεν νοιάζεται για την υγεία των φτωχών ανθρώπων γι’ αυτό και θα αφήσει τα νοσοκομεία να συνεχίσουν να απαξιώνονται. Είπε ότι ο χώρος της δημόσιας υγείας προσφέρει μεγάλα κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρίες, στις οποίες προσφεύγουν όσοι έχουν οικονομικές δυνατότητες γιατί γνωρίζουν πόσο έχουν απαξιωθεί τα δημόσια νοσοκομεία. Επίσης προσφέρει μεγάλα κέρδη, συνέχισε, στους κλινικάρχες της χώρας.

Τέλος, δήλωσε: “Έχω μια ερώτηση για τον κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Υγείας τον κ. Πλεύρη: Εάν ένας δικός σας άνθρωπος πάθαινε, χτύπα ξύλο, καρκίνο και ερχόταν σε ένα καταπληκτικό νοσοκομείο σαν και αυτό (της Καλαμάτας) και επειδή υπάρχει ένας ογκολόγος και περιμένει 2 μήνες για να τον/την δει, αν ήσασταν στο Ναύπλιο, που ήμασταν χθες, και πάθαινε κάτι το παιδί σας και σας έναν ότι δε όλο τον νομό της Αργολίδας υπάρχει ένας παιδίατρος, πώς θα νιώθατε γι’ αυτό; Είναι ρητορική η ερώτηση, ξέρω ότι δεν θα σε ενδιαφέρει κ. Μητσοτάκη, κ. Πλεύρη”

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όπου συζήτησε για τα φλέγοντα θέματα, όπως είναι τα κόκκινα δάνεια, οι διακοπές ρεύματος και οι υποκλοπές. Εκεί, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε πως οι θεσμοί της δημοκρατίας στη χώρα μας δυστυχώς καταλύθηκαν μετά το 2010, ακόμα και η δικαιοσύνη ως ένα βαθμό.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις υποδομές της Μεσσηνίας υποστήριξε ότι η Πελοπόννησος είναι τόσο κοντά στην Αθήνα και τόσο μακριά ταυτόχρονα, επειδή ακριβώς δεν υπάρχει ένα σύγχρονο οικολογικό δίκτυο διασύνδεσης της με την πρωτεύουσα, μέσα από υπερσύγχρονα τρένα ταχείας κυκλοφορίας. Διότι ένα υπερσύγχρονο οικολογικό τρένο στην Πελοπόννησο, είναι αυτό που φέρνει πραγματικά την ανάπτυξη και όχι τα έργα βιτρίνας των μνημονιακών Κυβερνήσεων υπέρ της ολιγαρχίας επί της ουσίας.

Η λύση, λοιπόν, δεν είναι οι τεράστιοι αυτοκινητόδρομοι που καταστρέφουν το περιβάλλον, με πανάκριβα διόδια υπέρ της ολιγαρχίας. Η λύση δεν είναι ούτε τα “ασημένια βέλη” των πτωχευμένων ιταλικών εταιρειών στους οποίους η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εντολή της τρόικας ξεπούλησε τον ΟΣΕ. Η λύση είναι οι υπερσύγχρονες ταχείες, με νέους σύγχρονους, οικολογικούς σταθμούς, κόντρα στην υποανάπτυξη και την ερημοποίηση της υπαίθρου.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης είχε συνάντηση με εκπροσώπους Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών στα γραφεία της Ένωσης Μεσσηνίας και συζήτηση με πολίτες στο καφέ Adelante για θέματα της επικαιρότητας.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *