Ανάδοχος για τι κτήριο της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας

Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καλαμάτας ενέκριναν, ομόφωνα της απόφαση της Επιτροπής Διαγωνισμού και αποφάσισε την κατακύρωση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του διώροφου κτηρίου της πρώην Ηλεκτρικής Εταιρείας στον οικονομικό φορέα «ΔΟΜΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Α.Τ.Ε.» (με μέση έκπτωση 15,7% επί των τιμών του τιμολογίου μελέτης και ποσό προσφοράς 565.416,76 ευρώ χωρίς Φ.Π.Α.).

Η πράξη αφοράς στην επισκευή και επαναλειτουργία του διώροφου κτιρίου συνολικής επιφανείας 335,00 τετραγωνικών μέτρων, που αναπτύσσεται σε δύο ίσης επιφανείας επίπεδα, ιδιοκτησίας του δήμου Καλαμάτας.

Στην πρώτη στάθμη ισογείου, προτείνεται η δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει το αξιόλογο βεστιάριο του Δημοτικού Θεάτρου.

Στον όροφο του κτηρίου προτείνονται οι παρακάτω λειτουργίες: Γραφείο για τον εκάστοτε Καλλιτεχνικό Διευθυντή. Δημιουργία χώρου για το αρχείο του Δημοτικού Θεάτρου: Πρωτότυπα κείμενα θεατρικών έργων, μεταφράσεις, σημειώσεις -οδηγίες καλλιτεχνικών συντελεστών κατά την διάρκεια των προβών, προγράμματα και αφίσες περασμένων θεατρικών παραστάσεων.

Στον Ά όροφο θα εγκατασταθεί το Φροντιστήριο του Θεάτρου, δηλαδή χώρος φύλαξης και συντήρησης αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται στις θεατρικές παραστάσεις όπως, γυάλινα σερβίτσια, μικρά έπιπλα, ζωγραφικοί πίνακες και δεκάδες άλλα μικροαντικείμενα. Η ανακατασκευή του παλαιού διωρόφου κτηρίου της ηλεκτρικής εταιρείας είναι μέσο αναζωογόνησης του αστικού κέντρου της πόλης. Το κτήριο, λόγω της θέσης του δίπλα στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), είναι ιδανικό για να αναπτύξει πολλαπλές πολιτιστικές χρήσεις και προβλέπεται να αναδειχθεί σε στοιχείο διεξόδου για τους κατοίκους.

Written by 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *